Intrăm în ultima săptămână a echipelor românești în competițiile europene la care au luat startul la începutul lui iulie. Clujenii vor continua în Europa League, dacă nu cumva vor detona cine știe ce nucleară la Glasgow, iar viitoarea adversară se numește AIK Stockholm. Mi-e absolut imposibil să cred că oltenii sau fecesebiștii vor face vreo brânză mai de soi contra unor adversare ce mie mi s-au părut mai bune decât ele. Nu vreau să cobesc, mi-ar plăcea să am joile toamnei pline de fotbal cu echipe românești, mai ales că aștept o confirmare de transfer în Sud-Estul Asiei cu voluntariatul meu în cadrul Comisariatului ONU pentru refugiați, iar diminețile mele ar începe cu fotbal de acasă. Vom vedea ce va urma, tendințele sunt de regres, fotbalul nostru e într-o criză profundă de legitimitate și credibilitate, iar consumatorul media se hrănește cu tâmpeniile debitate de analfabetul fără diplomă de antrenor din Pipera. Din păcate.

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  55 si 56

CFR – Celtic X în oricare dintre reprize V
CFR – Celtic 1-3 goluri în meci V
CFR – Celtic X2/X2 V
Craiova – AEK Atena X în oricare dintre reprize V
Craiova – AEK Atena oaspeții marchează V
Craiova – AEK Atena X2 și 0-3 goluri în meci V
FCSB – Mlada GG3+ X
FCSB – Mlada 3-6 goluri în meci X
FCSB – Mlada GG în oricare dintre cele două reprize X
FCSB – Mlada 12 și 2-5 goluri X
Clinceni – Chindia X2 și 2+ X
Clinceni – Chindia gol în ambele reprize V
Clinceni – Chindia GG3+ V
Liverpool – Norwich 1 și 2-5 goluri în meci V
Liverpool – Norwich gol în ambele reprize V
Liverpool – Norwich NGG3+ X
Monaco – Lyon X2 și 2+ V
Monaco – Lyon GG3+ X
Monaco – Lyon gol în ambele reprize V
Farul – Călărași 1X și 0-3 V
Farul – Călărași gazdele marchează 1-3 goluri V
Farul – Călărași X în oricare dintre reprize V
West Ham – Man City 2 solist V
West Ham – Man City X2 și 3+ V
West Ham – Man City minim un gol în prima și 2+ în meci V
Dynamo Kiev – Shahtar X în oricare dintre reprize V
Dynamo Kiev – Shahtar oaspeții marchează 1-3 goluri în meci V
Dynamo Kiev – Shahtar GG V
Genk – Waregem 1X si 3+ X
Genk – Waregem 3-6 goluri X
Genk – Waregem gol in ambele reprize V
Man Utd – Chelsea GG X
Man Utd – Chelsea X în oricare dintre reprize X
Man Utd – Chelsea gazdele marchează 1-3 goluri în meci X
Leicester – Wolves 1X/12 X
Leicester – Wolves GG X
Leicester – Wolves minim un gol în prima și 2+ în meci X
Lubeck – St. Pauli 2 solist X
Lubeck – St. Pauli X2 și 2+ V
Lubeck – St. Pauli gol în ambele reprize V
Starsbourg – Metz GG3+ X
Starsbourg – Metz minim un gol în prima și 2+ în meci V
Starsbourg – Metz X în oricare dintre reprize X
Viitorul – Botosani GG3+ V
Viitorul – Botosani gol în ambele reprize V
Viitorul – Botosani X în oricare dintre reprize V
Petrolul – UTA GG3+ X
Petrolul – UTA minim un gol în prima și 2+ în meci V
Petrolul – UTA gol în ambele reprize V

 

Propunerile mele pentru următoarele trei zile, iar miercuri voi reveni cu o actualizare si alte meciuri din Europa League:

  1. SALFORD CITY – LEEDS, pentru mine, e un meci cu o favorită clară, cea a oaspeților. Gazdele sunt nou-promovați în liga a 4a, veniți după două baraje la a 5a, iar în prima etapă de campionat au reușit chiar să câștige 2-0 împotriva celor de la Stevenage. (Nume cunoscute doar celor care sunt specialiști în ligile inferioare engleze, mie nu-mi zic mare lucru…) Până la meciul contra balaurilor din Leeds conduși de “El Loco” Marcelo Bielsa, au mai avut un meci la Crawley pe care l-au pierdut 0-2, deși erau văzuti drept favoriți. Vorbeam cu Modrojan despre acest meci, că e un 2 solist imens, din punctul meu de vedere, iar el mi-a replicat că aceștia + Hamburg au fost cele mai blatiste echipe ale sezonului trecut, cu câte 5-6 meciuri de 1/2sau 2/1, pagubă supremă pentru jucători, mană cerească pentru casele de pariuri.( Am simțit-o pe pielea mea la mizeria de meci contra lui Milwall și cei 8000 aruncați aiurea la gunoi!) Și totuși acum îi văd favoriți : ”2 solist”- 1.58, “gol în ambele reprize”- 1,57 sau “X2 și 2+”- 1,38.
  2. SWANSEA – NORTHAMPTON e un meci din aceeași serie cu cel anterior, adică o foarte bună echipă de liga a doua, într-o dispută dezechilibrată cu una de liga a 4a. Care mai și vine după două meciuri mai puțin reușite în campionat, așa că pentru deplasarea din Țara Galilor cred că vor fi menajați câțiva dintre titularii de drept. Din nou văd o mare favorită, dar și o cotă imensă pentru solistul de 1 (1,58) și nici nu vreau să mă gândesc că cineva ne întinde vreo capcană! Gazdele de azi au avut o vară foarte frumoasă în meciurile de pregătire, terminate cu un succes împotriva Atalantei, trupă de Liga Campionilor în acest an, dar au început cu dreptul, apăsat și noul sezon de Championship. Nu văd nicicum surpriza, dar îmi iau măsuri cu un simplu “1X și 2+”- 1.42, lângă care adaug și presentimentul ploii de goluri și varianta “gol în ambele reprize”- 1,63.
  3. CELTIC GLASGOW – CFR CLUJ e returul din turul III preliminar al Champions League, iar ardelenii știu că șansele de calificare sunt mici spre inexistente. Nu va fi suficient să închidă culoarele spre poarta lui Arlauskis, trebuie să marcheze și un gol s-ar putea să fie prea puțin. În afara egalului de pe stadionul CFR-ului, scoțienii au câștigat toate meciurile disputate în acest sezon și toate în handicap de minim un gol! Sâmbătă la prânz chiar au demontat-o pe Motherwel, administrându-i cinci “bucăți” și adăugând un nou argument în favoarea statutului lor de superfavoriți la calificarea în play-off. E posibil să revină Culio în linia de mijloc a clujenilor, iar eu cred că și Țucudean va fi folosit din primul minut, urmând ca Rondon să rămână pe bancă până pe la jumătatea celei de-a doua reprize. Celtic tocmai și-a vândut fundașul stânga cu 28 de milioane, dar nu cred că cineva luase în calcul că această mutare va periclita calificarea în turul următor. Am idei clare, greu să mi le schimbe cineva până marți seară: “1 solist”- 1.75, “gazdele se califică”- 1,30 sau “gol în ambele reprize”- 1,84. Forza CFR! Dar nu prea cred…
  4. DYNAMO KIEV – FC BRUGGE, returul unui alt nenorocit de meci care m-a pus în cap săptămâna trecută cu acel 1-0 pentru belgieni, deși, și eu, ca mai toată planeta dealtfel, jucasem 2+, nu GG, nu 3-6, nu alte tâmpenii. Ce dracu’ să mai zici? Am citit perfect jocul ucrainenilor în derby-ul contra lui Shahtar, pierdut acasă cu 1-2, și cred c-o voi face și acum. Nu există alternativă pentru gazde, decât să câștige acest meci capital pentru întregul an ce abia a început. Și nu au voie să primească gol de la o mașinărie de produs goluri pe bandă rulantă. Vor trebui să facă meciul perfect, dar nu știu dacă oaspeții pot fi prinși pe picior greșit în acest debut perfect de sezon în care se află. Ei au mai reușit și a 3-a victorie consecutivă din campionat, 2-0 la Oostende, iar faptul că au lăsat deja în urmă pe Anderlecht, Standard și Genk e un mare atu în lupta ce se va da pentru titlul de campioană și participarea direct în grupele Ligii în toamna viitoare. Simt și un scor exact de 1-1, dar asta-i doar în fanteziile mele erotice. Ca să joc la pariuri ca un om normal la cap voi alege ceva din următoarele idei: GG – 1.85, “1-3 goluri în meci”- 1,40 sau “oaspeții se califică”- 1,40.
  5. LASK LINZ – BASEL a rupt multe bilete la meciul din tur când austriecii au dat lovitura pe terenul uneia dintre performerele turului precedent. Basel venea după o calificare în dauna lui PSV Eindhoven, iar o dublă contra vecinilor de la est părea o joacă de copii. Linz a fost marea surpriză a campionatului trecut în Austria reușind o clasare pe locul 2, în dauna mult mai titratelor verișoare din Viena, deși ei erau nou-promovați în prima ligă! Și acum fac o treabă excelentă în întrecerea internă, au deja un debut fantastic, cu trei victorii consecutive, iar ceea ce au reușit în Elveția e o confirmare a faptului că la Linz se lucrează la modul serios și profesionist. Pentru ca elvețienii să răstoarne calculele calificării, vor trebui să facă meciul vieții lor, nu le va fi suficient să marcheze un singur gol, deci atacul și finalizarea trebuie să funcționeze la parametrii maximi, iar olandezul zburător din atacul lor, Van Wolfswinkel și localnicul Stocker să răspundă “prezent” la toate oportunitățile ce se vor ivi la poarta adversă. Iau de baza că vor fi goluri puține și că 90% se vor califica gazdele, dar pe biletele de pariuri voi juca “1X și 0-3”- 1.76, “maxim un gol în prima repriză”- 1.44 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,60.
  6. LIVERPOOL – CHELSEA, finala Supercupei Europei, dintre câștigătoarele celor două trofee puse în joc de UEFA, poate să aducă spectacolul fotbalului englez pe malurile Bosforului, dar și vreo 30-40 de mii de fani de dincolo de Canalul Mânecii. S-ar putea să avem și știri negative vizavi de incidentele create de fanii englezi, dar pe noi ne interesează fotbalul și mai puțin evenimentele colaterale. Cormoranii lui Jurgen Klopp au ratat deja un trofeu în debutul sezonului, “Community Shield” la lovituri de departajare contra celor de la Man City, așa că au acum ocazia să ridice o cupă foarte râvnită la acest nivel. Albaștrii londonezi s-au despărțit de antrenorul italian pe care l-au avut în sezonul trecut (Maurizio Sarri) și l-au rechemat în familie pe fostul lor mijlocaș de legendă, Frank Lampard, aflat abia la al doilea sezon ca manager al unei echipe de profesioniști. Nu sunt transferuri spectaculoase la cele două cluburi din motive total diferite. Cei din Liverpool nu au găsit nimic valabil pe piață care să le aducă plusvaloare, iar Chelsea are interdicție de a face transferuri pentru două perioade de mercato (acum și la iarnă), deci vor trebui să se descurce cu ce au în propria curte. Sunt fan al oaspeților de azi, dar cred că favorite sunt gazdele, deci la pariuri voi juca “1X și 2+”- 1.45, “gol în ambele reprize”- 1,62 sau “gazdele câștigă în handicap asiatic de un gol”- 2,35. Pentru clarificări, să explic pronosticul al treilea: la o victorie a lui Liverpool la două sau mai multe goluri diferență, pariul este verde, la victorie la un singur gol primim cota 1, iar orice alt rezultat în afara victoriei roșiilor este pierzător.
  7. ATROMITOS – LEGIA VARȘOVIA este unul dintre meciurile pe care o să mizez cu ochii închiși la goluri puține. Panaramele astea de polonezi m-au încălzit încă de la primul tur preliminar, când au făcut 0-0 în Gibraltar. Că așa au primit ordine sau nu, e greu să mă pronunț eu, un pârlit de parior din Romania, dar uite-i că merg pe linia asta chinuită de 5-6 săptămâni încoace, și în campionatul intern stau la fel de prost, doar 4 puncte în trei etape și trei rezultate consecutive de 0-0. Grecii, care astăzi sunt gazde, încă nu au debutat în campionatul intern, iar ce au făcut în amicale nu se pune. Meciul din tur s-a jucat la o singură poartă, cea a vizitatorilor de la Atromitos: 14-1 șuturi pe poartă, 28-3 ocazii de gol, 16-1 cornere. Misiunea polonezilor e simplă, dai gol sau rămâi acasă, nu există altă cale de negociere. E riscant al naibii un alt 0-0 final și să aștepți loviturile de departajare, dar cred că niciuna dintre cele două combatante ale acestei dispute nu vor să ajungă acolo în clipa asta, ar prefera un gol în poarta adversă și apoi cu trageri de timp și hăi-rup până la fluierul final din min. 90. Vă ziceam de goluri puține și voi paria cam așa: “X în oricare dintre reprize”- 1.51, “1-3 goluri în meci”- 1,39 sau “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,22.
  8. AEK ATENA – CRAIOVA nu mai are niciun fel de istoric, din punctul meu de vedere. Oltenii sunt pe o pantă descendentă, vertiginoasă chiar, iar căderea va fi al naibii de abruptă. E posibil ca aceasta chiar să se fi produs la înfrângerea de duminică seară contra celor de la Sepsi, legată și de cea de la Sibiu, plus turul cu grecii… Nu cred că vor deplasa la Atena echipa standard, își dau seama că și-au rezolvat necalificarea încă de săptămâna trecută, iar prioritatea nr. 1 ar trebui să redevină campionatul intern. Să vinzi tot ce ai mai bun cu încasări de 10-12 milioane în 2 ani, iar tu să reinvestești doar vreo două maxim, înseamnă că vrei să rămâi mediocru, că ai drept scop câștigul imediat și atât. Ați văzut Leicester? A vândut de 85 și a cumpărat de 100!!! Primul meu pariu este “1X/1”- 1,42 pentru că are o cotă mai bună decât “1 solist”, ar fi culmea să conducă oltenașii la pauză sau cine știe ce altă minunăție să facă! Sunt sătul de tâmpeniile lor de la ambele meciuri cu Honved! Apoi mai am două pariuri: “2-5 goluri în meci”- 1,31 și “gazdele marchează 2-3 goluri în meci”- 1,92.
  9. MLADA BOLESLAV – FCSB îmi dă impresia unei calificări deja jucate și acontate de micuța echipă cehă. Nu văd nimic la trupa giurgiuveano/argeșeană care să-mi dea o oarece speranță într-un joc bun și un fotbal care să producă rezultate. Mizeria pe care au făcut-o contra finilor din Voluntari (la care am intuit perfect în cerc privat GG3+) o tot comit de vreo câțiva ani contra unor desculți, dar cu echipe din gașca lor de prieteni (Chiajna, Iași, Botoșani, Astra) și toate pe teren propriu! Asta de când conașul de la Palat a recunoscut că joacă la pariuri. Abia aștept meciul contra prostituatei din Clinceni, o altă fată scoasă la produs de gigi și ai săi, la fel cum a făcut cu Buzăul acum vreo câțiva ani! Nu știu cine va tranșa calificarea pentru viitorul tur contra portughezilor de la Vitoria Guimaraes, dar uite că Mlada face scor contra Spartei în campionat (victorie cu 4-3), în timp ce ai noștri fac experimente cu copii și cadouri de trei puncte unora care chiar trebuie să rămână în Liga I și să facă/desfacă noduri și probleme. Ideile mele arată cam așa:”1x și 0-3”- 1.69, GG – 1,70 și “X sau 3+”- 1,37.

 

Galeria foto, cu care v-am tot obișnuit să o plasez la sfârșitul articolelor mele, conține bilete ale unor profesioniști recunoscuți pe grupurile de pariori de pe Facebook, dar sunt și new-entry de mare, mare valoare. Nu atât la sumele câștigate mă refer, ci la maniera de joc, la inspirație și la autocontrol! Primul pe lista mea de azi este Sebastian Gentile și al său bilet cu meciurile de miercuri din Ch. League pariate în psf X și o cotă finală de 12. Vorbeam în timpul meciului cu Marian Uno din Andaluzia de sincronizarea perfectă a rezulattelor de egalitate de la finalul primelor 45 de minute (inclusiv Slovan – Dundalk din UEFA cu 0-0 la pauză) și mă întrebam dacă a fost cineva inspirat să joace chestia asta. A doua zi văd biletul lui Sebi și continui să-i zic de povestea de ieri, iar el mi-a replicat că le-a simțit așa încă de la tragerea la sorți!!! Biletul al doilea este postat de Gabriel Ciurea și a sa cotă 2 de o perfecțiune dezarmantă. No comment! Apoi în foto nr. 3 și 4 sunt biletele cu care i-am provocat la luptă pe doi dintre băieții de pe lista mea de prieteni, Radu Marinescu și Cătălin Lupescu. Ambii au ales meciurile așa cum au vrut, eu le-am jucat cu banii mei și apoi i-am reinvestit pe biletele altora. Pierdute, dar nu mai revin și asupra lor. Voiam doar să experimentez cu ei cât de greu este să concepi o cotă 2 pe care s-o oferi celor care au încredere în tine și să nu te doară ficatul dacă dai greș și ai înșelat așteptările oamenilor. Iar povestea o s-o tot continui, ca să vedeți cum iau banii când pun bilete de 2 și 5 lei, iar când arunc cu sutele, banii rămân aruncați… Biletul cu nr. 5 vine de la Andrei Deaconu și ne arată un combo minunat de 16 evenimente, aproape toate verzi, doar egalul FCSB-ului cu Mlada (pentru care a primit cota 1) răpindu-i bucuria să transforme în bani o cotă de 300+. Au fost 1700 încasați în cele din urmă, dar bara lui Panțâru, omul care făcea sex cu bărbați pe videochat cu vreo 6 ani în urmă, minor fiind!!!, cred că l-a făcut pe Andrei al nostru să se ia cu mâinile de păr! La fel cum cred că a făcut toată lista mea de prieteni când a văzut biletele nr. 6 și 7 (unde sunt pozate câte două bilete), jucate și trimise mie în privat de Sorin Spaniolul. 1100 de euro investiți, peste 8000 încasați doar pe meciuri de joi din Europa League, unde nu a ratat niciun meci, absolut nimic. Ca o pată de culoare să vă zic că el era în Portugalia când s-a hotărât să parieze, și-a sunat soția, i-a dictat ce și cum să introducă în tonomatul de pariuri, ea le-a încurcat puțin, dar faptul că totul a fost verde nu i-a stricat deloc jucăria, ba i-a mai și mărit profitul cu vreo 2700, pentru că el le grupase un pic altfel! Ban la ban trage, rămâne valabilă chestia asta… Dubla din pozele 8 și 9 este a lui Gabriel Vlad Stoica și este exemplul unui bilet jucat pe o sumă mare (300 de lei) și rămas într-un singur meci, pe care apoi îl contrează cu 400 și îl câștigă dintr-a doua încercare. A făcut și 500 profit, dar cele două bilete sunt lecție de pariuri cu meci lăsat la contră atunci când se joacă o sumă mai măricică, în general peste 100. Bravo, frate! Și acum (foto nr. 10) o minunată dublă venită de la Takir Copic din Belgrad, o cotă 5 făcută din “peste 1,5 în prima repriză” la Liverpool și Monaco pentru care îi transmitem și noi un “SUPER DOBRO BRATE!” Biletul 11 este o ratare de zile mari, monumentală aș putea zice, a lui Dumitru Alexandru. De fapt el ne zice că a fost jucat de cumnatul lui, cam zăpăcit din fire, dar cu o inspirație drăcească să intuiască atâția soliști cu cotele astea imposibile. S-a încurcat în Midtjylland, care pierde acasă contra lui Glasgow Rangers, dar nu-mi vine să cred ce meciuri a putut să înverzească omul ăsta! Și l-am întrebat pe Alex dacă nu cumva un GG sau “peste 1,5” sau “gol în ambele reprize” nu se plia mai bine pe un meci jucat de una dintre cele mai frumoase echipe din Danemarca, iar răspunsul a sunat cam așa: “Cumnatul e încăpățânat tare, joacă doar soliști și nu se oprește la 5-6 meciuri pe un bilet, a luat și 80 de milioane…” Eu ce-aș mai avea de adăugat? Poate doar să închei cu biletul nr. 12, cel cu care Nicolae Simona Mocu își câștigă respectul meu pentru inspirația cu care vede cele patru meciuri din Asia cu ochi mici și pentru sângele rece cu care a răspuns provocării mele!

Până mâine când voi posta și alte meciuri din Europa League, pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.