Nu vă țin mult la povești de data asta. Am inițiat proiectul cu concursul în “cotă 2” de pe noul grup de pe Facebook și sper ca voi să susțineți acest proiect cu pronosticurile și ideile voastre. Eu mă voi ocupa de premiul pus în joc, mai ales că am o colecție impresionantă de tricouri, fulare, șepci și steaguri din lumea sportului. Plus bilete și programe de meci, deci e vorba de trofee reale pe care cei mai inspirați le pot câștiga, iar postările noastre să ne ajute să încasăm și bani de la casele de pariuri la care plasam biletele noastre!

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  57 si 58

FC Arges – U Cluj X în oricare dintre reprize V
FC Arges – U Cluj 1-3 goluri în meci V
FC Arges – U Cluj gol în ambele reprize X
Botosani – Craiova 1X și 0-3 V
Botosani – Craiova gazdele marchează 1-3 goluri în meci V
Botosani – Craiova peste 3,5 cornere în prima repriză V
Chelsea – Leicester GG3+ X
Chelsea – Leicester X în oricare dintre reprize V
Chelsea – Leicester 2-5 goluri în meci V
Gent – Oostende GG X
Gent – Oostende 1-3 goluri în prima X
Gent – Oostende 2-4 goluri în meci V
Astra – Viitorul gol în ambele reprize X
Astra – Viitorul 1-3 goluri în prima V
Astra – Viitorul GG V
Wolverhampton – Man U X2 și 2+ V
Wolverhampton – Man U oaspeții marchează 1-3 goluri în meci V
Wolverhampton – Man U X în oricare dintre reprize X
Turris – Rapid X2 și 0-3 X
Turris – Rapid oaspeții marchează 1-3 goluri în meci V
Turris – Rapid X în oricare dintre reprize V
APOEL – Ajax X2 și 2-5 goluri X
APOEL – Ajax 12/X2 X
APOEL – Ajax 2-4 goluri în meci X
CFR – Slavia 1-3 goluri în meci V
CFR – Slavia X în oricare dintre reprize V
CFR – Slavia 1X și 0-4 goluri X
LASK – Brugge GG3+ X
LASK – Brugge X în oricare dintre reprize V
LASK – Brugge X2/12 V
Din. Zagreb – Rosenborg X în oricare dintre reprize V
Din. Zagreb – Rosenborg X sau 3+ X
Din. Zagreb – Rosenborg 1-3 goluri în meci V
YB Berna – St. Rosie 1X și 2+ V
YB Berna – St. Rosie gazdele marchează 2-3 goluri în meci V
YB Berna – St. Rosie GG3+ V
Olympiakos – Krasnodar GG X
Olympiakos – Krasnodar 1-3 goluri în meci X
Olympiakos – Krasnodar X în oricare dintre reprize X

 

Am făcut o selecție a câtorva meciuri de mijloc de săptămână, iar următorul episod cred că va fi lansat abia peste vreo câteva zile, din cauza concediilor greco/turcești ale celor doi oameni de la butoanele acestui ziar:

  1. FCSB – VITORIA GUIMARAES ar trebui să fie meciul anului pentru echipa lui gigi, dar la ce minunății/catastrofe se întâmplă acolo de vreo doi-trei ani te și miri că a durat atât de mult până să iasă la iveală minciuna aia vopsită cu “cea mai bună echipă din România”! Dar nu asta trebuie analizat acum, deja parcă s-au tocit tastele computerului de când mă tot preocupa chestia asta strict profesional, căci afectiv sunt de cealaltă parte a planetei când e vorba de ei. Vor avea un meci infernal contra portughezilor, sunt absolut sigur de asta, iar cel mai de încredere pariu al meu este “oaspeții marchează”- 1,37. Bun, am înțeles, toți specialiștii zic că alb-negrii nu sunt decât a cincea roata la căruță a campionatului portughez, după arhicunoscutul careu de ași de acolo. Dar se compară vreodată ce se joaca la ei cu ce vedem noi în cel puțin 5-6 meciuri etapă de etapă la noi? Hai mă, ce naiba? Păi ăia, portughezii în general, au licența de export nr. 1 în toată Europa, nu e clar asta? Fotbaliștii se fac remarcați la Maritimo, Tondela ori Guimaraes, apoi un an doi în Capitală sau în nord, la Porto/Braga și zdup în Anglia, Italia, Spania și tot așa. Nu cred că semnul 1 va exista la acest meci, la ce joacă băieții “Dirijorului” Andronache (mamă, ce glumă proastă! Antrenorul din acte, nu vorbele mele!): “2-5 goluri în meci”- 1,41 și “gol în ambele reprize”- 1.88, plus recomandarea de mai sus cu gol marcat de oaspeți. Ce rost are să fac pe deșteptul și să mă prefac Tata Omidu care vede viitorul și să vă ofer și echipa câștigătoare? Nu am talente d-astea.
  2. LUDOGORETS – MARIBOR, nimic altceva decât un duel frumos al zonei Balcanilor, în care se și pune la bătaie un pot de vreo 10 milioane. Pentru că sunt singurele echipe rămase în competiție din țările lor (să nu fac vreo gafă, că mă bagă la “Cârcotașii”!), iar presa locală nu-i va ierta nicicum pentru sezonul European complet ratat, oricare dintre cele două se va afla în situația de a fi eliminată cu un pas înaintea grupelor. Ultimele rezultate ale slovenilor în campionatul intern au fost slabe, ca să nu zic incredibil de slabe. Și asta deoarece forțele lor s-au împărțit de 6 săptămâni încoace între acasă și Europa, iar în Europa dacă nu dai 120%, e grele frate! Bulgarii n-au probleme interne, probabil că vor lua campionatul cu cel puțin zece puncte avans, iar prostia pe care au făcut-o lăsându-se tăvăliți de verzii lui Ferencvaros cred că-i vă bântui tot anul. Văd favorită clară echipa românilor Moți și Keșeru, dar văd și goluri multe: “1X și 2+”-1.39, “gol în ambele reprize”- 1,61 sau “GG3+”- 2,05.
  3. STRASBOURG – FRANKFURT e un derby transfrontalier și nu cred că cineva se gândește că nemții vor fi atât de fraieri să rateze grupele UEFA, după ce anul trecut au ajuns în semifinale și au vândut ambele vârfuri cu ceva în jurul a 110-120 de milioane! Strasburgii sunt o echiba bună, corectă, muncitoare și cam atât, cu un pedigree spre performanță cam de nivelul nemților, dar cu o mai mică putere de cumpărare. Așa că ceea ce vine din pepiniera proprie nu se potrivește întotdeauna cu ceea ce este dispusă vecina de dincolo de gard să investească. OK, înțeleg că poate apărea și o surpriză, iar franțujii să încheie cu un 1-0 dătător de speranțe, dar iată că reglajele din apărarea lui Eintracht par să se fi reglat după ce au luat gol în ambele manșe de la estonienii ăia, iar banii mei s-au dus naibii! Hai că de vaduzii din Liechtenstein era ușor să treci cu cearșaful nepătat, dar ei au reușit același lucru și contra lui Hoffenheim, în etapa de debut a Bundesligii, ori asta nu-i chiar simplu. Echipa gazdă o cam lălăie, a primit gol în aproape toate meciurile anului, doar în ultimele două a scapăt fără să scoată balonul din poartă, în rest GG-uri pe linie. La fel cred că va fi și acum, nu văd 0-0 niciodată: “GG3+”- 2.10, “gol în ambele reprize”- 1,67 sau “GG în oricare dintre cele două reprize”- 2,03.
  4. TORINO – WOLVERHAMPTON e o partidă între două școli de fotbal, cu antrenori cu vechime în branșă și care au trecut și prin piețe mai bune decât ceea ce au acum de administrat. Chiar dacă în peninsula italică încă n-a început campionatul, Toro a demonstrat o bună calitate, eliminând foarte ușor, în viteza de croazieră, două echipe modeste (Debrecen și Soligorsk), dar de la care a și primit goluri în meciurile retur, când totul era deja foarte clar în privința calificării). Lupii în galben din Albion au arătat și ei foarte bine în Europa, dar sunt neînvinși și în cele două etape disputate până acum în Premier League, egaluri cu Leicester și Man Utd. Iar meciul de luni seară contra diavolilor chiar se putea încheia cu un rezultat mai bun pentru ei dacă presiunea din debutul părții secunde se concretiza în goluri, mie așa mi-au dat impresia. Se va juca pe atac, niciuna dintre cele două nu va temporiza dacă nu va marca, deși stilul oaspeților numai englezesc nu este cu un antrenor (Espirito Santo) și vreo cinci conaționali portughezi în echipă! Așa că golul e principala mea țintă, și nu doar unul! Voi alege ceva de aici: “GG sau 3+”-1.60, “X în oricare dintre reprize”- 1,53 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 în meci”- 1,52.
  5. CRAIOVA – ASTRA promite spectacol. Gazdele au scăpat de povara Europa League, iar giurgiuvenii i-au readus în țară pe Tamaș și Budescu, acum nu știm dacă se reiau chefurile sau revine fotbalul. Dealtfel l-ați văzut pe fundașul recent încarcerat în Israel ce reintrare și-a făcut în fotbalul nostru, cu un autogol minunat împotriva Viitorului! Niciuna dintre ele nu cred că se va mulțumi cu un singur punct la finalul acestei dispute, mai ales că la jumătatea lui martie anul viitor se vor înjumătăți punctele, deci zestrea adunată până atunci va trebui să fie undeva spre 45-50 de puncte pentru a se atinge play-off-ul. Nici nu mă gândeam că oltenii vor pleca neînvinși de la Botoșani în meciul de duminica trecută, dar uite că au depășit, ușor-ușor, și eliminarea din Europa, iar acum nu mai au alt scop decât realizarea unor victorii care să-i readucă în prim-planul competiției. Se încearcă și rezilierea contractului celui supranumit “Predator”, Fortes în buletin, adus cu speranțe și izgonit cu pietre. Un singur gol în opt luni, iar ăla marcat în prelungiri contra lui Sabaiyl, singur cu poarta goală, cred că și eu, la aproape 50 de ani, eram capabil de așa ceva… Propunerile mele pentru pariuri sunt: “X în oricare dintre reprize”- 1.42, “1-3 goluri în meci”- 1,35 sau “gazdele marchează 1-2 goluri în meci”- 1,55.
  6. ASTON VILLA – EVERTON pare un meci închis, la prima vedere. Gazdele l-au pierdut pe Abraham, vârful acela plecat la Chelsea și care a zguduit bara la EURO U21 contra Naționalei noastre, așa că drumul până la porțile adverse durează mai mult decât în sezonul trecut. E și diferență de valoare între cele două competiții, nimic de zis, dar uite că dacă faci un singur punct în primele 5-6 etape atunci e greu să ieși din ritmul ăla. Încep și suporterii cu contestațiile, îndoiala se va cuibări în birourile conducerii administrative, iar Everton e echipa perfectă să perpetueze o stare de incertitudine într-un club mic (de fapt imens ca istorie, dar mic în acest moment pentru Premier League!). Caramelele antrenate de Marco Silva nu joacă ceva eclatant să nu poți pleca din fața televizorului nici măcar pentru a scoate o altă bere din frigider, nici pe departe… Dar și-au betonat apărarea, nu neapărat cu achiziții cât cu sistem și automatisme, iar ca să le dai gol îți trebuie jucători foarte inventivi, ori nu-i cazul băieților din Birmingham cu meciul ăsta. Nu zic neapărat că va bate trupa din Liverpool, văd echilibru și goluri cu pipeta: “X în oricare dintre reprize”- 1.57, “0-1 gol în prima”- 1,51 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 în meci”- 1,39.
  7. GRANADA – SEVILLA e un derby andaluz pur, cu un câștigător așteptat de toată lumea. Gazdele de azi, nou promovate în Primera, au oferit un excelent spectacol al erorilor în meciul de la Villareal din prima etapă. Un 4-4 ca la teatru, dar care ar fi trebuit mai degrabă să se încheie cu victoria gazdelor. Doar că băieții ce vizitau “Estadio de la Ceramica” s-au gândit să-l pună la treabă pe bătrânul Raul Albiol, iar responsabil a fost tot un veteran, Roberto Soldado. Care l-a făcut harcea-parcea pe recuperatul de la Napoli, dar pentru care fotbalul începe să devină doar o vitrină cu amintiri superbe. L-a întors soldatul nostru pe toate părțile, ca pe clătite, iar cele două goluri cu care s-a revenit de la 4-2 sunt în exclusivitate creații pentru școala de anti-fundași. E greu de crezut că scenariul se va repeta și contra tancului alb-roșu venit din Sevilla. Aceștia au făcut război de gherilă cu Espanol chiar la Barcelona, astfel că meciul cu abia venită din B vecină de regiune va părea un antrenament cu public. E simplu ce joc, oaspeții peste tot: “gol în ambele reprize”- 1.66, “X2 și 2+”- 1,56 și “gazdele marchează 0-1 gol în meci”- 1,34.
  8. GENK – ANDERLECHT pare un adevărat derby după nume, dar pasa proastă prin care trec cele două cluburi în acest debut de sezon nu lasă speranțe pentru cine știe ce fotbal. Mie unul, în niciun caz. Norocul lor că nu joacă și în cupele europene, altfel erau ceva de genul FCSB – Dinamo de pe la noi! Statistica ultimelor cinci meciuri nu minte: gazdele au două victorii și trei înfrângeri, iar violeții două egaluri și tot trei înfrângeri. Nu cred că exista cineva priceput în fotbalul belgian care să fi prevăzut un start atât de catastrofal pentru echipa proaspăt transferatului în dublu rol (antrenor-jucător) Vincent Kompany! Au condus de două ori la Kortrijk, dar gazdele, niște neica nimeni în comparație cu numele Anderlecht pe plan mondial, au revenit fantastic și au încheiat cu un 4-2 de vis. Sau de coșmar pentru adversari. Care mai stau prost și la capitolul meciuri directe: un singur punct (în luna mai a fost 1-1) în ultimele cinci meciuri și înfrângeri pe linie! Logic ar fi să vedem goluri multe. Gazdele ajung ușor în fața porții adverse, dar nu au finalizatori cu sânge rece care să transforme măcar jumătate din ocaziile create. Doar că acum le va sta în față o apărare de diletanți (ceva atât de comic nu am văzut decât la meciul povestit mai sus, Villareal – Granada), așa că ar trebui totuși să vedem goluri, și nu puține, adică 1-0 de chinuială maximă și de tras de timp ca în campionatul Algeriei! Am și idei deja fixate: “1X și 2+”- 1.43, “3-6 goluri în meci”- 1,72 sau “gol în ambele reprize”- 1,53.

Trec repede la galeria foto, trag tare să termin treaba încă de sâmbătă seara, iar primul bilet de toți banii vine din Giurgiu, de la Sebastian Grigore. Joacă omul ăsta în seara de joi opt meciuri din Europa League cu doi soliști clari (Strasbourg și Espanol) lângă care adaugă șase meciuri de GG3+, băi, ești nebun? Din 20 face 2100, iar eu îmi scot pălăria! Biletele nr. 2 și 3 vin de la Bogdan Mondialu și Valentino Altobello. E vorba de două gemene, doar că primul îl copiază pe al doilea după ce-l vede postat pe unul dintre grupuri, dar îl joacă și mai curajos decât proprietarul, 200 în loc de 80. Merge totul strună, ultimele două cornere din Anglia vin în min. 90 și 93, iar la cei doi băieți se încarcă portofelele. Iar acum biletul nr. 4 al unui fecesebist feroce, Gabriell Toca (București) cu 200 pariați pe victoria favoriților săi, obținută în min. 90+1 după un șut formidabil al porno-video-chatistului Panțîru, iar cota de 3,90 îi bagă aproape 800 la buzunar. În foto nr. 5 avem biletul unui profesionist, Nabi Ulmalhamsh, care e un verișor al celui cu nr. 1, adică tot un combo de opt meciuri din Europa League din care șapte sunt GG-uri și unul la calificare. O cotă imensă de aproape 80, înmulțită cu 10 lei, deci, respect! Hai să vedeți o nebunie la foto nr. 6, bilet postat de Bechir Matei, din patru evenimente, două așa și-așa, (normale aș zice pentru că multă lume a jucat 3+ la Rosenborg și Kiev), și două imposibile. Să pui 25 de lei pe așa ceva (victoriile CFR-ului în min. 90+4 și a lui Krasnodar!!!), când oamenii disperați după cote mari riscă maxim 2 lei, înseamnă că ori ai visat urât ori că n-aveai ce face cu banii. Omul nostru i-a spart frate, le-a golit conturile cu aproape 3000 de lei, marfă! Aș fi vrut să păstrez biletul nr. 7 pentru la urmă, ca vinul cel bun servit la nunta aia celebra cu Isus invitat de onoare. Îl găsesc postat cu semnătura lui Cristi Neacșu, dar am înțeles că proprietarul real a vrut să rămână anonim. Sunt 13 evenimente din seara de marți, marea majoritate jucate pe limite de goluri, pentru că altfel nu putea evita surprizele de la Qarabag, Celtic, Copenhaga sau Porto. Că le-a ghicit pe toate nu mă mai mira nimic, am văzut destule până acum, dar să faci o cota de 110 și tu să pariezi 450 de lei, e prea mult pentru mine! Am făcut și eu nebunii cu zeci de mii pariați, dar am jucat 2-3 meciuri, hai 4, dar 13 măi oameni buni și cota aia? Verificați și voi codul să vedeți cum a jucat, eu am rămas mut. Sunt totuși mulțumit 100% că banii au plecat dintr-o casa de pariuri și sunt la unul de-al nostru. Trecem la biletul nr. 8, al lui Ionut Pasca, un parior cu care ne-am mai întâlnit acum câteva săptămâni. Tot meciuri de marțea trecută, zece evenimente în cotă 60, dar nu alege doar meciuri cu echipe cunoscute, ci se bagă în subsolurile din Anglia inferioară și scoate de-acolo numai pietre prețioase, dar și un pic peste 700 de lei. Poza nr. 9 este un live jucat de George Valentin din Dublin, cu trei evenimente pe 11 euro, dar care-i aduc 69 doar de golul din min. 90 din foarfecă al lui Aduriz din meciul pierdut de Barcelona la Bilbao. Well done! Biletul cu nr. 10 (al lui Auraș Grigore) chiar e unul de nota 10. Bun, și norocul cu golul din prelungiri la Randers are rolul lui, dar uitați-vă ce meciuri și ce pronosticuri: patru de “peste 1,5” și victoria celor de la Copenhaga! De ce nu putem juca toți așa ceva? Să ne facem cîte o cotă 2-5 din maxim patru meciuri și să încasam de 5 ori pe săptămână în loc să donăm în fiecare zi. Și tot de nota 10 este și biletul lui Moisei Bogdan Alexandru (Videle), care face o cotă 20 din trei meciuri enervant de complicate la început, dar duse la bun sfârșit și cu o mare doză de șansă: victorii și GG ale lui Liverpool, Dortmund și Arsenal. Dar ați văzut ce goluri au marcat outsiderii? La primul meci pasă de la portarul Adrian, apoi Augsburg a marcat după 30 de secunde de la fluierul de începere, iar Burnley nici acum nu știe cum a putut fura Barnes mingea de sub controlul lui Guendouzi! Excelent!

Am deschis acest material spunandu-vă cât de important este să ne împărtășim ideile, să arătăm oamenilor din comunitate ce intenționăm să jucăm. Dacă și atmosfera e bună, constructivă, se dezbat idei și nu partizanate de suporter înfocat, nu se poate să nu câștigăm împreună! Iată dovada supremă: biletul administrat excelent de Gică Pieleanu (foto nr. 12) doar din sugestiile venit de pe grupul pe care vă ziceam că l-am strâns de vreo săptămână încoace! Opt evenimente, toate surprizele evitate (gen City, CFR sau U Cluj), opt idei clare ca lumina zilei și o cotă de 24 pe care au făcut-o, zic eu, fără emoții, chiar dacă ultimul meci, cel de la Villareal, a fost o nebunie (4-4) și o victorie a oaspeților strica toate ploile. Excelent băieți! Mă bucur că suntem împreună în lupta împotriva mediocrității masei generale de pariori și că ne stoarcem creierul să fim mai buni! Închei acum cu trei bilete pierdute la câte un singur eveniment. Nu că astea ar fi mai cu moț, dar toate au fost concepute în grupul meu de amici de cafea de la Pizza Marina. Cel cu nr. 13 e al lui Vali Crăciun și-l pierde la City cu “NGG4+”, nr. 14 al lui Laur Balaurul cu “psf 2” la CFR (deși noi tot vorbisem că X2 e semnul suprem aici!!!), iar al 15-lea al lui Austrus cu “1-3 goluri în prima” la Leverkusen și în min. 25 era deja 2-2! Le-am copiat și eu pe toate, în aceste poze sunt biletele plătite de mine, dar uite o nouă dovadă de inspirație la o grămadă de meciuri și o mică eroare/neinspiratie/ghinion la altele, puține ce-i drept, dar suficiente pentru a nu mai încasa nimic!

Să știți că am mai avut primit încă vreo 20-30 de cote 2 câștigătoare, foarte simple, foarte deștept construite, dar băieții care le-au făcut s-au mulțumit să vadă că ideile lor au folosit celor din grupul COTA 2 INVITATIONAL, că s-au făcut bilete în comun si că s-au încasat bani. Și subsemnatul e unul dintre beneficiarii ideilor venite de acolo, deci vă rog să continuați să fiți inspirați! Pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.