Elevii de la ţară, din ce în ce mai greu de convins
Elevii de la ţară, din ce în ce mai greu de convins

Luni s-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare iar încă din prima zi de înscrieri părinții s-au înghesuit la cozi pentru a depune cererile în baza cărora copiii lor să poată să urmeze cursurile unei unități de învățământ începând cu septembrie 2015.
La școlile cele mai bune, cozile formate luni dar și marți au numărat zeci de persoane care au fost nevoite să aștepte minute bune pentru a depune actele în vederea înscrierii copiilor lor în clasa zero. O astfel de situație s-a întâlnit, de exemplu, la Școala generală nr. 11, însă și alte școli din municipiu a fost aglomerație.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții IȘJ Buzău, numai în prima zi a înscrierilor au fost depuse dosarele pentru peste 400 de copii, majoritatea care au împlinit sau vor împlini vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2015, existând și câteva zeci de cazuri de copii care vor merge la școală deși nu vor avea 6 ani la debutul școlii. În anul şcolar 2015-2016, la Buzău vor fi 203 clase pregătitoare în care vor învăța peste 4.000 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.