Comitetul Executiv Municipal al PSD Buzău i-a exclus, joi seară, cu unanimitate de voturi pe parlamentarii Victor și Adrian Mocanu. Decizia a fost luată la propunerea liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care și-a anunțat intenția la începutul săptămânii ca urmare a informațiilor apărute în presă conform cărora Victor Mocanu ar fi încercat să își găsească un alt partid pentru a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. În ceea ce îl privește pe deputatul Adrian Mocanu, decizia Comitetului Executiv Municipal al PSD Buzău vine după ce tânărul deputat a fost invitat și a participat la o ședință a PNL Buzău alături de fostul senator Ion Vasile.
Decizia luată joi de Comitetul Executiv Municipal nu își poate produce efectele decât după ce va fi aprobată de Comitetul Executiv Național dat fiind că cei doi sunt parlamentari.
La aflarea veștii conform căreia social-democrații din municipiu ar fi votat excluderea lor din PSD, atât Victor Mocanu cât și Adrian Mocanu au transmis comunicate de presă prin care anunță că demisionează din PSD înainte ca organizațiile centrale să apuce să aprobe hotărârile luate la nivelul organizației municipale a PSD Buzău.

„Am fost înştiinţat de unul dintre jurnaliştii buzoieni despre faptul că aş fi fost exclus de către domnul Ciolacu Marcel din PSD. Pentru că am fost rugat să prezint un punct de vedere, doresc să exprim în mod public, pe scurt, opinia mea.
Dacă o asemenea informaţie (excluderea mea din PSD) are suport în realitate, atunci ea este, pentru oricine citeşte Statutul PSD, una nestatutară. Eu nu pot fi exclus de Organizaţia Municipală, ci această decizie poate fi luată de Comitetul Executiv Naţional. Dar acesta nu ar fi primul caz de interpretare poetică a Statutului în Republica lui Boşcodeală şi Ciolacu de la Buzău. Toate informaţiile aberante aruncate în presă sau vehiculate de Ciolacu şi ai săi la adresa mea în ultimele zile reprezintă un amalgam de minciuni şi non-sensuri pe care am evitat să le comentez. Spun despre toate acestea că nu sunt decât dovezi ale limitării şi îngustimii echipei de la conducerea PSD şi a colaboratorilor acestora din „societatea civilă” şi din alte partide prietene. Nu înţeleg de ce a trebuit că Ciolacu să apeleze la atâtea scheme complicate pentru a cere excluderea mea, atâta vreme cât putea folosi încă de la început declaraţiile mele în care am criticat public toate calităţile pe care le-a demonstrat acesta dintotdeauna: amatorism, slabă capacitate intelectuală, specializare în furt politic etc. Îmi pare extrem de rău că PSD Buzău a ajuns să fie confiscat, din nou, de gaşcă lui Boşcodeală, dar nu îmi va părea niciodată rău de ocazia pe care am avut-o de a lucra cu numeroşi oameni cu adevărat importanţi.
În final, aduc la cunoştinţă publică faptul că doresc să scutesc PSD Buzău de încă un simulacru de vot şi îmi prezint demisia din acest partid, care va deveni efectivă odată cu înştiinţarea pe care o voi face în Senat”, se arată în comunicatul de presă remis de senatorul Victor Mocanu.

La rândul său, deputatul Adrian Mocanu, a transmis joi seară un punct de vedere prin care își anunță demisia din PSD dar și faptul că va începe, în curând, un proiect politic important.

 

„Astăzi, 3 Martie 2016, am decis să demisionez din Partidul Social Democrat, în semn de protest faţă de clica penală pe mâinile căreia a încăput Organizaţia Judeţeană.
Am lansat, în ultimele luni, numeroase semnale legate de moralitatea noii echipe de conducere a PSD Buzău, dar, din păcate, acestea nu au primit răspunsurile adecvate. Am fost acuzat de trădare, dar adevărul este că nu consider nicidecum că am trădat PSD, ci că nu am mai acceptat să fac echipa cu aghiotanții primarului penal Boşcodeală. Intenţiile acestora au fost clare încă din momentul în care au furat cu neruşinare alegerile pentru conducerea organizaţiei.
Rămân recunoscător oamenilor de calitate cu care am colaborat politic în PSD, de la primari şi viceprimari, până la consilieri şi membri simpli de partid. Pentru valoarea şi calitatea multora dintre membrii săi, PSD Buzău nu merită caricaturile de lideri cu care s-a pricopsit, pentru că toată muncă politică depusă ani la rând va fi risipită la alegeri de ucenicii lui Boşcodeală. PSD Buzău este, în acest moment, un vas care a început să ia apă şi care se apropie de naufragiu. Îmi voi anunţă cât mai curând demisia din Grupul Parlamentar al PSD şi voi prezenţa în zilele următoare detalii despre proiectul politic pe care îl încep”, a transmis deputatul Adrian Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.