Bacalaureat 2013-5
Fostul director al Liceului Teoretic Vernești, Viorel Mirițescu, secretarul-șef al unui liceu buzoian Mărioara Milea, Stoicescu Adrian și Stoicescu Marian au fost trimiși în judecată de procurorii buzoieni, fiind suspectați de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, loviri și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpații au comis infracțiunile pentru care au fost trimiși in judecată, in fapt reținându-se următoarele:
În cursul anului 2013 inculpatul Mirițescu Viorel , la acea dată director la Liceul Tehnologic din comuna Vernești, a primit, printr-un intermediar, o sumă de bani de la o persoană fizică pentru efectuarea de intervenții in scopul promovării de către acea persoană a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013. De asemenea, a primit de la o altă persoană fizică o sumă de bani pentru a-i facilita promovarea probei de matematică la examenul de bacalaureat din aceeași sesiune, august-septembrie 2013. În luna noiembrie 2014, inculpatul Mirițescu Viorel a exercitat violențe fizice asupra persoanei fizice care îi remisese suma de bani prin intermediar, producându-i leziuni traumatice care au necesitat îngrijiri medicale, impiedicând-o totodată să părăsească incinta locației în care se afla.
În luna august 2014, inculpata Milea Mărioara, secretar șef la o instituție de învățământ din municipiul Buzău, a pretins și primit o sumă de bani de la unul din candidați, pentru a interveni pe lângă profesorii corectori în scopul promovării probei la disciplina de limba și literatura română a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014.
Inculpatul Stoicescu Marian a pretins, in anul 2013, o sumă de bani de la aceeași persoană fizică – candidat la susținerea examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013, susținând că va interveni prin inculpatul Mirițescu Viorel, care ar avea influență asupra profesorilor corectori, pentru promovarea probelor, iar inculpatul Stoicescu Adrian a remis inculpatului Mirițescu Viorel suma de bani primită de la acel candidat, în scopul efectuării intervenției pentru promovarea examenului. În același mod, inculpatul Stoicescu Adrian a primit de la un alt candidat o sumă de bani, lăsând să se înțeleagă că poate interveni pentru obținerea unei note de promovare la disciplina matematică de la examenul de bacalaureat din aceeași sesiune.
Din cercetările efectuate în cauză rezultă că inculpații s-au prevalat de influența asupra unor funcționari și cadre didactice din învățământ și că au dat dovada de un mod de operare complex.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Serviciului Județean Anticorupție Buzău și de suportul tehnic al Serviciului Român de Informații.
Facem precizarea că faptele inculpaților urmează a fi analizate prin raportare la dispozițiile art. 66 C.pr.penală referitoare la prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.