Inundatii viitura-2

Patru comune din judeţul Buzău au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile, apele distrugînd drumuri şi podeţe care au dus la izolarea a zeci de persoane.
Potrivit centralizării întocmite marţi de Instituţia Prefectului Buzău, localităţile afectate în urma ploilor abundente din ultimele zile sunt Râmnicelu, Măgura, Topliceni şi Cernăteşti. În comuna Topliceni, locuitorii satului Ceairu sunt izolaţi după ce apele râului Râmnic au rupt principalul drum comunal de acces în localitate. După ce şoseaua s-a surpat, oamenii nu mai au altă cale de a se deplasa în localitatea din apropiere de unde se aprovizionează cu alimente si medicamente decât pe jos! Potrivit primarului Viorel Panţuru, în caz de nevoie, ambulanţa sau autospecialele pompierilor nu pot ajunge la casele oamenilor din Ceairu.
Autorităţile din Topliceni intenţionează atunci când pământul se va usca să improvizeze un drum pe terenurile oamenilor, astfel încât în caz de urgenţă echipajele de salvare să poată interveni în cazul unui incendiu sau a unei alte situaţii de urgenţă.
În satul Ceairu trăiesc circa 75-80 persoane, majoritatea în vârstă. Tot din cauza ploilor, la Topliceni, au fost afectate 0, 3 km de apărări de maluri şi au fost inundate terenuri agricolşe de pe 2 hectare şi 1, 6 hectare de păşuni şi fâneţe.
O altă localitate afectată de ploile din ultimele zile este Râmnicelu unde sute de hectare de terenuri agricole au fost inundate iar o punte pietonală a fost distrusă.
La Măgura, 3, 37 de kilometri de drumuri săteşti şi trei punţi pietonale au fost avariate din cauza apelor. De asemenea, au fost inundate 3 hevtare de teren arabil şi alte 3 hectare de fâneţe şi păşuni. Tot aici, o locuinţă a fost inundată, devenind nelocuibilă.
Şi la Cernăteşti, apele care s-au umflat în urma ploilor din ultimele zile au distrus o punte pietonală şi un podeţ de pe un drum comunal.
Situaţia pagubelor produse de ploille din ultimele zile va fi transmisă Ministerului Administraţiei şi Internelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.