Tribunal
Patru grefieri ai instanțelor judecătorești din Buzău și Pogoanele au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti după ce și-ar fi decontat, fără drept, banii de navetă.
Cei patru inculpați Mioara Teodorescu și Liliana Stănciulescu grefieri la Tribunalul Buzău și Elisabeta Crăciunoiu și Cătălin Alin Frigea grefieri la Judecătoria Pogoanele sunt cercetați pentru înșelăciune și fals în declarații după ce și-ar fi decontat cheltuieli fictive de transport în valoare totală de peste 60.000 de lei
Astfel, cei patru inculpaţi, angajaţi în cadrul Tribunalului Buzău, respectiv Judecătoria Pogoanele, în calitate de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti (grefieri), context în care, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află sediul unităţii (decontare prevăzută de Legea nr. 567/2004 pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea), şi-au stabilit în mod fictiv reşedinţele în alte localităţi.
Mai precis, grefierul Mioara Teodorescu a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport (lunar) pentru perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia – Buzău), în sumă de 19.516 lei.
Prin acelaşi mod de operare şi inculpata Liliana Stănciulescu, prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia – Buzău), a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în sumă de 17.620 lei, pentru perioada septembrie 2012 – iulie 2013.
Totodată, inculpaţii Elisabeta Crăciunoiu şi Alin Cătălin Frigea, utilizând acelaşi metode, au solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în valoare de 10.135 lei, respectiv 13.309 lei pentru perioadele octombrie 2012 – septembrie 2013 şi septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unor rute de transport fictive (Calvini–Buzău şi Băicoi–Pogoanele).
Pentru recuperarea sumei de 60.580 lei, Tribunalul Buzău s-a constituit parte civilă în cauză iar dosarul a fost înaintat Judecătoriei Ploieşti.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.