Patru persoane au fost reținute, luni noapte, după atacul în plină zi la un fast-food din zona Dorobanți. Măsura a fost luată după ore întregi de audieri și după ce instanța a încuviințat percheziții la domiciliile celor implicați, acolo unde anchetatorii au găsit mare parte din arsenalul folosit de agresori respectiv săbii, cuțite, macete, bastoane telescopice, o crosă dar și un pistol nesupus autorizării.

După atacul fără precedent înregistrat ziua trecută, comanda IPJ Buzau a ieșit marți într-o conferință de presă încercând să explice că orașul este sigur, dar și că nu există grupări sau clanuri de interlopi. Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, Buzăul a fost pur și simplu zguduit de o serie de atacuri sângeroase.
Comandantul IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, a explicat în conferința de presă că motivul atacului ar fi faptul că patronul pizzeriei atacate are calitatea de martor într-un proces împotriva liderului grupării, dar și perceperea de către acesta a unei taxe de protecție în valoare de 1000 de euro, faptă care se află în curs de cercetare. Pe de altă parte, Pantazi a mai declarat că vina pentru cele întâmplate aparține în egală măsură și proprietarului fast-food-lui care, deși se confrunta cu această problemă de aproximativ două săptămâni, nu a venit la poliție să depună o plângere în acest sens.
Referitor la celelalte evenimente cu violență înregistrate în ultima perioadă, reprezentanții IPJ Buzău consideră că deși acestea au avut loc într un timp foarte scurt, toate acestea sunt excepții și doar o coincidență a făcut ca ele să aibă loc acum.

„Evenimentele nu au nici o legătură între ele nici sub aspectul autorilor, a părților vătămate și nici al mobilului. Ele sunt cazuri disparate care le-am tratat ca atare în condiții de fermitate maximă în aplicarea legii, intervenția Poliției fiind  desfășurată în timp operativ”, a declarat Laurențiu Pantazi, comandant al IPJ Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.