Un buzoian de 45 de ani care a ajuns în comă la Spitalul Județean de Urgență în urma unui accident vascular cerebral a salvat mai multe vieți în ultima zi a anului 2018.
Bărbatul a ajuns la cea mai mare unitate spitalicească din județ în data de 29 decembrie în comă de gradul III, AVC hemoragic, frontal parietal stâng. Pacientul a rămas internat pe secţia A.T.I. – Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău formată din medicii Victor Ioniţă și Adrian Zoican a considerat că bărbatul este eligibil unui transplant şi a contactat familia pentru a-şi da acordul, conform procedurii operaţionale de „Verificare a identităţii donatorului aflat în moarte cerebrală”. Familia a confirmat efectuarea acestui transplant. Testele pentru determinarea morţii cerebrale au fost efectuate în data de 31.12.2018.
S-a luat legătura cu coordonatorul de transplant la nivel naţional în vederea recoltării organelor. Echipele de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru care s-au prelevat plămânii, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi s-au alăturat echipei noastre de medici, în realizarea acestui transplant. Întreaga acţiune de prelevare a debutat la ora 13.00 şi s-a finalizat la ora 22.00.
Au fost prelevat plămânii bilaterali, ficatul, rinichii bilaterali, corneea bilaterală și tendonul bilateral
Conducerea SJU Buzău dorește să să mulţumimească familiei donatorului pentru acordul dat ca toate organele să fie transplantate. Această prelevare de organe reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău, întrucât prelevarea plămânilor s-a putut face cu ajutorul Agenţiei de Transplant Eurotransplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.