Laurentiu GAVRILA

Organizația Județeană a PDL Buzău a transmis Consiliului Județean Buzău o adresă prin care se aduce la cunoștință retragerea sprijinului politic pentru trei dintre cei 8 consilieri județeni aleși pe listele PDL la alegerile locale din 10 iunie 2012. Este vorba despre consilierii județeni, Elena Damian, Ion Burlacu dar și despre președintele organizației municipale a PDL Buzău, Adrian Burducea.
Documentul venit de la Partidul Democrat Liberal a ajuns la Consiliul Județean destul de târziu, astfel încât el nu a putut fi deocamdată verificat, conform procedurilor în vigoare, astfel încât este posibil ca măsurile ce trebuie luate în urma retragerii sprijinului politic al celor trei aleși județeni să fie luate abia luna viitoare.
„Este adevărat că am primit o adresă din partea PDL Buzău prin care ni se aduce la cunoștință retragerea sprijinului politic al celor trei consilieri dar respectivul document trebuie verificat și există o întreagă procedură până când el ajunge să fie introdus pe ordinea de zi. Momentan, comisiile lucrează la proiectele de hotărâre înscrise deja pe ordinea de zi a ședinței de mâine și dacă va mai rămâne timp vor fi analizate și documentele venite de la PDL. Dacă nu, este posibil ca ele să fie introduse pe ordinea de zi abia la următoarea ședință de Consiliu Județean”, a precizat secretarul general al Consiliului Județean, Laurențiu Gavrilă.
Dacă cei trei consilieri județeni își vor pierde mandatul obținut la 10 iunie pe listele PDL Buzău, în locul lor ar urma să intre în Consiliul Județean, Gheorghe Manea, Florin Mihalcea și Claudiu Carpen, asta în situația în care cei trei mai sunt membri de partid ai PDL.
O măsură asemănătoare se pare că s-a luat și împotriva Mona Lisei Pleșa, ales consilier local municipal pe listele PDL. Dacă își va pierde mandatul, ea va fi înlocuită de Liviu Dunăreanu, conform listei de consilieri municipali votate la alegerile locale din luna iunie.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.