brazi

Odată cu luna decembrie au început și furturile de sezon. Trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani sunt cercetați de polițiștii buzoieni după ce au fost prinși la finele săptămânii imediat după ce tăiaseră dintr-o pădure de pe raza satului Lopătari nu mai puțin de 275 de brazi. Pomii de Crăciun au fost observați de polițiștii din Beceni într-un camion găsit pe raza satului Lopătari iar în apropierea camionului au fost identificați și doi tineri de 19 și respectiv 25 de ani din Mânzălești și Lopătari care tăiaseră brazii la indemnul șoferului autocamionului, un bărbat de 43 de ani din Lopătari. De asemenea, oamenii legii au constatat că bărbatul care îi convinseseră pe cei doi tineri să taie brazii din pădure nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte camionul.

Toţi pomii de Crăciun, a căror valoare a fost estimată la 9.800 de lei, au fost inventariaţi şi predaţi Ocolului Silvic Vintilă Vodă, specialiştii silvici urmând a stabili valoarea prejudiciului cauzat fondului forestier naţional.
Poliţiştii Secţiei 2 de poliţie rurală Beceni au întocmit dosar penal, în care suspectul în vârstă de 43 de ani este cercetat pentru instigare la tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori şi conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar ceilalţi doi suspecţi, în vârstă de 19 şi 25 de ani, sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.