Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de ieri inițierea procedurii de externalizare a serviciului de hrană al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Deși este știut faptul că marea problemă constatată la bucătăria Spitalului Județean o reprezintă furtul de alimennte, motiv pentru care mai multe angajate au fost concediate și trimise în judecată, oficial nu se ia în discuție acest aspect. Conform expunerii de motive, măsura a fost luată pentru eficientizarea cheltuielilor.
„Din studiul de fezabilitate întocmit de un expert contabil autorizat şi depus la Consiliul Judeţean Buzău, rezultă că valoarea preconizată a serviciului ce se propune a fi externalizat va fi cu 15% mai mică decât valoarea medie pe ultimele 6 luni a costurilor efectuate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu aceste servicii, respectiv de 5,41 lei/bolnav internat/zi faţă de 6,36 lei/bolnav internat/zi cât este în prezent.”
Totodată, hotărârea adoptată ieri de aleșii județeni reglementează soarta spațiilor de la subsolul celei mai mari unități spitalicești din județ folosite în prezent la prepararea hranei. Acestea vor fi igienizate și modernizate pentru a putea fi puse la dispoziția agentului economic care își va adjudeca prin licitație serviciul de preparare și distribuire a hranei.
Un alt câștig de care va beneficia Spitalul Județean Buzău în urma externalizării serviciului de preparare și distribuire a hranei este cea a personalului încadrat la bucătăriile unității.
„Prin externalizarea respectivului serviciu se va rezolva şi problema de personal încadrat la bucătăriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi ale secţiilor sale exterioare care, urmare restricţiilor impuse prin OUG nr.34/2009 deşi a scăzut cu mult sub normativul aprobat nu poate fi completat.”
În urma hotărârii adoptate ieri de consilierii județeni, conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău trebuie să elaboreze în termen de 30 de zile documentația necesară pentru organizarea licitației de externalizare a serviciului, licitație care va avea loc cel mai probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.