UPDATE:

Afaceri cu droguri, vândute prin tot oraşul Buzău, dejucate de poliţişti în această dimineaţă. Şase indivizi, cinci din Buzău şi unul din Cluj, au fost ridicaţi de la domicilii şi duşi la audieri. Este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani care se ocupau cu vinderea de etnobotanice ori droguri de risc celor dornici de senzaţii tari.

Zeci de poliţişti din Buzău, Cluj şi Prahova au descins astăzi la domiciile a 6 indivizi despre care oamenii legii aveau informaţii că de luni bune vând droguri de risc ori stupefiante. Iar bănuielile anchetatorilor s-au adeverit. La locuința unuia dintre buzoieni, membru al grupării de traficanţi de droguri, anchetatorii au găsit o adevărată grădină de cânepă sălbatică amenajată în apartament. Individul vindea această plantă cunoscută şi sub numele de cannabis pe sume frumușele de bani. Ceilalţi membrii ai grupării achziţionau etnnobotanice de la un clujean pe care le vindeau apoi în oraşul Buzău cu sume cuprinse între 25 şi 50 de lei.

În urma percheziţiilor de astăzi, suspecţii au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri. De asemenea, oamenii legii au indisponibilizat un autoturism de lux şi importante sume de bani care ar fi putuit fi obținute din vânzarea de droguri.

Zeci de polițiști din Buzău, Cluj și Prahova, coordonaţi de procurori, au fost mobilizaţi pentru percheziţiile de astăzi.

6 percheziţii au loc în această dimineaţă în Buzău şi una în Cluj, vizaţi fiind traficanţii de droguri de risc şi etnobotanice, unul dintre suspecţi fiind deja ridicat de anchetatori.
Din primele informaţii, descinderile au loc la persoane bănuite de comercializarea de etnobotanice şi de trafic de droguri de risc, cel mai probabil canabis.
În total, în cele două judeţe sunt în desfăşurare în acest moment 7 percheziţii: 6 descinderi au loc în Buzău şi una în Cluj. O persoană din Buzău, un tânăr de circa 20 de ani, a fost deja ridicat de la domiciliu şi dus la audieri, pentru cercetări. Individul îşi amenajase în locuinţă o adevărată grădină de cânepă sălbatică, pe care o vindea doritorilor pe bani grei.
Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la IPJ Buzău, în perioada decembrie 2011 – iunie 2012, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unui grup de 6 persoane, care avea ca preocupare comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv şi traficul de droguri de risc.

Cinci dintre membrii grupului – cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, toţi din Buzău – sunt suspectaţi că au vândut pe raza municipiului Buzău produse etnobotanice, unul dintre ei vânzând şi droguri de risc, respectiv cannabis.Produsele etnobotanice erau procurate de la o persoană din municipiul Cluj-Napoca şi odată ajunsă în municipiul Buzău, marfa era porţionată şi vândută consumatorilor cu preţuri cuprinse între 25 şi 50 de lei.

 Vineri dimineaţă, poliţiştii au descins la locuinţele celor 6 indivizi, la acţiune fiind angrenaţi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Intervenţie Rapidă. Anchetatorii i-au ridicat pe cei 6 și i-au dus la audieri, fiind indisponibilizat un autoturism de lux dar şi importante sume de bani despre care există bănuiala că provine din vânzarea drogurilor.

Toate activităţile se desfăşoară sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, care continuă cercetările.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.