mascati
Marți dimineaţă, poliţiştii din Bucureşti efectuează 75 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi 8 judeţe între care Buzău, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit IGPR, vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins la 75 de adrese din municipiul Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa.

La activităţi participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman şi Bacău.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză, prin intermediul unor societăţi fantomă, ar fi înregistrat operaţiuni fictive, în scopul deducerii ilicite de T.V.A..

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.000.000 de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 58 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Surse judiciare au declarat că în acest dosar ar fi vizat şi Dan Alistar, patronul firmei de pază Alistar Security, astfel că au fost făcute percheziţii şi la sediul societăţii, dar şi la locuinţa patronului, care ar urma să fie ridicat şi dus la audieri.

De asemenea, poliţiştii fac percheziţii şi la locuinţele mai multor angajaţi ai firmei de pază, pe numele cărora fuseseră înfiinţate firme ”fantomă”, dar şi la agenţi de pază care fuseseră angajaţi pentru aceste societăţi.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat pentru MEDIAFAX că patronul firmei de pază ar fi folosit mai multe firme ”fantomă” care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar în acte, astfel încât să îşi poată deduce TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.