Ample percheziții în această dimineață la contrabandiștii de alcool din Buzău și Brăila. 15 indivizi sunt suspectați de o serie de infracțiuni economice, după ce ar fi vândut alcool, fără documente legale, sustrăgându-se astfel de la plata dărilor către bugetul de stat.
Perchezițiile au fost realizate în prima parte a zilei la locuințe și sedii de firmă din municipiul Buzău, din comune din preajma Râmnicului și la Pogoanele dar și, undeva, la limita dintre Buzău și Brăila, în cel de-al doilea județ. La finalul descinderilor, două persoane, între care o femeie din Buzău, au fost aduse la sediul Poliției pentru audieri, ulterior fiind lăsate în libertate.
Polițiștii au reușit astfel să strice afacerile ilegale a 15 indivizi din Buzău și Brăila care, în perioada martie 2011 – februarie 2012, au introdus pe piață alcool fără a evidenţia veniturile obţinute, sustrăgându-se în acest fel de la plata obligaţiilor către bugetul statului. Practic, cei 10 agenți economici au cumpărat alcool de la cinci indivizi după care l-au vândut la PET, sustrăgându-se de la plata dărilor către stat.
La locuințele acestor indivizi și la sediile lor de firmă, polițiștii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor documente de evidenţă fictive și evidenţe extracontabile, cercetările scoțînd la iveală că în ultimul an, cei zece administratori au comercializat peste 8000 de litri de băuturi alcoolice, fără să evidenţieze veniturile obţinute, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 50.000 de lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, cu cei 15 învinuiți în stare de libertate, aceștia urmând să fie cercetați pentru evaziune fiscală, delapidare şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.