Polițiștii buzoieni au descins, miercuri dimineață la domiciliile a 15 persoane bănuite de infracțiuni economice, urmând ca 11 dintre acestea să fie aduse la audieri cu mandat.

La data de 2 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Rm. Sărat și a secțiilor arondate, efectuează 15 percheziții la societățile și domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și evaziune fiscală cu produse achiziționate din spațiul intracomunitar.

Perchezițiile au loc în localitățile Râmnicu – Sărat și Râmnicelu, din județul Buzău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2015 – septembrie 2016, persoanele bănuite ar fi achiziționat, prin intermediul a 3 societăți comerciale, produse agroalimentare din spațiul intracomunitar, neachitând contravaloarea acestora și sustrăgându-se de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.
În baza facturilor fictive de achiziții emise de cele 3 firme, persoanele bănuite ar fi prejudiciat firmele păgubite și bugetul de stat cu peste 2.000.000 de lei.
11 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
Totodată, activitatea este sprijinită de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.