UPDATE:
Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor documente și înscrisuri privind activitatea comercială, contracte, documente bancare, carduri bancare și înscrisuri olografe. De asemenea, în baza mandatelor de aducere, 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii.
Din verificări a reieșit că în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, folosindu-se de calităţi şi identităţi false, prin interpunerea între transportator şi cumpărătorul de marfă și cu utilizarea de servere de natură a ascunde IP-ul dispozitivului de lucru prin care se accesa internetul, persoanele bănuite au indus în eroare mai multi agenţi economici, cumpărători de mărfuri, care ulterior achitau contravaloarea transporturilor în contul unor societăţi fictive. Ulterior, banii erau retraşi din aceste conturi de la ATM-uri. Până la acest moment, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 65.000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate, față de un buzoian în vârstă de 33 ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Poliţiştii buzoieni continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.
Polițiștii buzoieni efectuează, marți dimineață, trei percheziții la domiciliile unor indivizi suspectați de înșelăciune, fals și uz de fals cu un prejudiciu estimat de 60.000 lei.
Faptele celor trei indivizi ar fi fost comise în perioada septembrie 2019-ianuarie 2020 și ar fi constat în interpunerea pe site-rile burselor de transport a unor transportatori fictivi și deturnarea sumelor de bani obținute în urma prestărilor de servicii în contul unor societăți fantomă.
Indivizii găseau pe diverse site-uri persoane aflate în căutarea unor servicii de transport apoi, dându-se drept clienți apelau la adevărate firme de transport iar când obțineau de la acestea facturi modificau contul în care urma să se efectueze plata și astfel banii ajungea în conturile unor societăți fantomă.