Victoria categorică a Partidului Național Liberal în orașul Nehoiu la alegerile europarlamentare poate fi considerate pe drept cea mai mare performanță politică la nivel județean. PNL a obținut la Nehoiu 36,91% dintre opțiunile alegătorilor în condițiile în care „liberalii adevărați” conduși de Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu au convins în ultimul an să treacă în barca ALDE doi președinți de organizații ai PNL Nehoiu. Procentul obținut în urma celor peste 2000 de voturi adunate este unul cu adevărat impresionant din prisma faptului că a fost obținut practic de o organizație abia născută.

Dacă ar fi să judecăm să judecăm la rece rezultatul obținut, cele două decapitări ale organizației nu numai că nu i-au afectat deloc pe liberalii din Nehoiu bai mai mult, au dovedit poate care era cauza pentru care PNL Nehoiu a obținut un scor atât de mic în vechile confruntări electorale în condițiile în care Valea Buzăului a fost pe vremuri un fief al PNL.

Astfel, decizia președintelui Cristinel Romanescu a a-l desemna pe Mircea Posea la șefia PNL Nehoiu s-a dovedit una extrem de inspirată întrucât acesta a reușit în doar două trei luni să coaguleze foarte bine grupurile de susținători liberali și să administreze o înfrângere rușinoasă atât social democraților care au obținut un scor cu aproape 10 procente mai mic cât mai ales foștilor colegi cooptați în ALDE care au obținut doar 6.4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.