Comitetul Județean pentru situații de urgență a fost convocat, marți seară, în ședință de urgență pentru ca autoritățile județene să stabilească pașii ce trebuie urmați pe durata avertizării hidrologice de inundații și creșteri ale debitelor râului Buzău și a afluenților acestuia. Astfel, având în vedere  creșterile înregistrate îndeosebi în amonte de acumularea Siriu s-a stabilit ca Serviciul de Gospodărire a Apelor Buzău să efectueze la fiecare oră măsurători ale debitelor, iar autoritățile din Siriu, Nehoiu și Pătârlagele au fost informate cu privire la evacuarea preventivă din baraj a unei cantități de apă suplimentare de 60 mc pe secundă.

Potrivit Prefecturii, până la această oră pe  raza județului Buzău nu se înregistrează atingeri sau depășiri ale cotelor de atenție pe niciun sector al râului Buzău.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare ”cod roșu” pentru râul Buzău cu valabilitate în intervalul 13.03.2018, ora 21.45 – 14.03.2018, ora 6.00.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.