Perioada dinaintea campaniei electorale este întotdeauna marcată de mișcări masive pe scena politică. Asta se întâmplă în special cu o lună, două înainte ca oamenii să fie chemaţi la urne, atunci când se pregătesc listele cu candidaţi la consiliile locale ori consiliul judeţean. Cum nu întotdeauna toți doritorii de funcții își găsesc loc pe liste, apar, inevitabil, nemulțumirile care se transformă în migrații de la un partid la altul.
Așa s-a întâmplat și în ultimele săptămâni când unii membri de partid, consilieri sau chiar primari, și-au schimbat opțiunea politică, aparent din cauza nemulțumirilor acumulate în formațiunea politică în care activau. Liderii partidelor în care au avut loc plecările spun însă că demisionarii sunt de fapt cei care nu şi-au făcut treaba ori cei care sunt nemulţumiţi că nu au prins locuri pe listele de consilieri.
„Suntem în campanie electorală când partidele politice se confruntă cu astfel de evenimente, nu pot merge mai departe cu toți membrii. Vă dați seama că cei care vor fi înlocuiți sau care nu vor rămâne consilieri vor pleca. E mai ușor să spui că nu te-ai integrat și că pleci că ești nemulțumit de liderii partidului decât să spui că ai fost lăsat pe dinafară pentru că nu ţi-ai făcut treaba”, a declarat senatorul Cristi Bîgiu.
Totodată, vicepreședintele PNL a ținut să dea şi exemple care să vină în sprijinul afirmației sale. Bîgiu a prezentat astfel cazul primarului de la Merei, Ion Fătu, care nu se mai află de mult în graţiile partidului şi care bineînţeles că nu ar fi fost varianta PNL pentru Primărie la alegerile din vară. „Să luăm, de exemplu, cazul primarului de la Merei, domnul Ion Fătu. Trei sferturi din echipa de consilieri a venit și a zis ca nu mai vor să meargă cu el pe listă. A apărut acum o mare știre ca a plecat un primar de la PNL și se duce să candideze pe o funcție de viceprimar în echipa altuia. Nu putem spune că a plecat că a fost nemulțumit, ci a plecat că nu a mai fost reconfirmat pe funcția de primar și, normal că atunci când pleci spui că ai plecat că ești nemulțumit și nu că nu te-au mai vrut”, a precizat vicepreședintele PNL Cristi Bîgiu.
De aceeași părere este și liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda care a afirmat ieri că perioada de precampanie electorală este una extrem de tumultoasă pe scena politică.
„Mișcări și fluiditate în ceea ce privește primăriile și primarii există în orice campanie electorală. Așa cum eu mă întâlnesc cu primarii opoziției, așa se întâlnesc și primarii mei cu opoziția. Se tatonează, se poartă discuții, se mai duc pe la sediul altor partide și se face în așa fel ca să fie și filmați, dar asta nu înseamnă nimic. Veţi vedea cu adevărat zestrea cu care se înscrie fiecare partid în luptă în momentul în care se depun listele. Până atunci vor fi tot felul de mișcări și tot felul de zvonuri în piață”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Și ca exemplu în sprijinul afirmațiilor sale, liderul PDL Buzău a ținut să explice cum au stat lucrurile cu consilierul demisionar, Sebastian Radu.
„Aduceți-vă aminte cum eu am ieșit de mână, în urmă cu câțiva ani cu Radu Sebastian și am încercat să-l promovez. Am eu vreo vină că se puteau face mult mai multe pentru oameni din calitatea de consilier loacal? Faptul că eu sau dânșii vedem diferit politica din 2012, faptul că Adrian Burducea și Anghel Ovidiu în momentul în care își stabilesc strategia de a câștiga alegerile îi au sau nu îi au în vedere pe foștii consilieri? Etreaba organizației. Poate domniile lor au simțit că există problema de a fi pe locuri eligibile sau de a primi ceva. E treaba fiecărui om”, a încheiat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.