Primele măști de protecție pentru persoanele defavorizate au ajuns, în cursul serii de miercuri, la Buzău. Direcția de Sănătate Publică a primit 1.227.400 de măști din totalul de 3.630.000 solicitat la nivelul județului nostru.

Pachetele  au fost descărcate cu sprijinul Instituției Prefectului, care a solicitat ajutor din partea forțelor de ordine. Astfel prin mobilizarea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor măștile au fost depozitate într-un spațiu al DSP. În cursul zilei de joi, toți reprezentanții primăriilor din județ vor fi contactați pentru a fi programați în vederea ridicării măștilor medicale ce trebuie să ajungă la persoanele defavorizate din comunitățile pe care le administrează.

Livrarea acestor materiale sanitare vine în contextul în care Guvernul a decis acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, la nivel național, s-a aprobat achiziționarea a 103 milioane măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.