UPDATE: Afaceristul buzoian acuzat de oamenii legii că ar fi vândut de la începutul anului peste 220 de tone de vin contrafăcut este Dorin Marinescu, un cunoscut producător de alcool din Buzău care își are fabrică pe strada Primăverii în spatele fostei Întreprinderi de In şi Cânepă. Dorian Marinescu este un personaj extrem de controversat, acuzat de-a lungul timpului de numeroase ilegalități care nu i-au putut fi însă atribuite.

Administratorul unei societăți comerciale din Buzău este suspectat că a produs și distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată, în mai multe en-gros-uri din ţară.
Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi poliţişti de la Serviciile de Investigarea Fraudelor de la I.P.J. Buzău şi I.P.J. Prahova, împreună cu inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au efectuat, în perioada 29– 30 aprilie a.c., o acţiune de control pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi falsificarea de alimente sau alte produse.
În fapt, administratorul unei societăţi comerciale din Buzău, cu ajutorul altor 10 administratori de firme (în calitate de distribuitori), este suspectat că, în perioada ianuarie – aprilie 2013, a furnizat în vederea comercializării, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova, băuturi falsificate, la pet-uri de 2 litri. Cu ocazia cercetărilor, a reieşit că bărbatul a distribuit aproximativ 222.000 de litri de astfel de băutură falsificată, în valoare de 770.000 de lei.
Laboratorul de Analize Vitivinicole Valea Călugărească şi specialiştii oenologi au stabilit că băutura în cauză nu se încadrează în limitele Legii Viei şi Vinului – 244/2002. Astfel, 26.715 litri de vin falsificat a fost indisponibilizat, întrucât era impropriu consumului uman direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.