Poliţiştii buzoieni au organizat joi dimineață o acțiune de control asupra autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane.
Au fost vizate toate autovehiculele cu o capacitate de transport de peste 8 locuri, iar poliţiştii au avut în vedere, în principal, verificarea legalităţii activităţii de transport, a respectării perioadelor de conducere şi de odihnă şi verificarea respectării capacităţii de transport, conform menţiunilor tehnice specificate în certificatul de înmatriculare.
Poliţiştii au oprit pentru control peste 200 de autovehicule şi au constatat 191 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 12.500 de lei.
În douăsprezece autovehicule au fost găsiţi mai mulţi călători decât capacitatea menţionată în certificatele de înmatriculare, printre celelalte nereguli constatate de poliţişti numărându-se şi nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea graficului de circulaţie, lipsa tabelului nominal cu persoanele transportate sau lipsa licenţei de circulaţie de la bordul autovehiculului.
Totodată, oamenii legii au efectuat 105 testări alcoolscopice, fără a se constata cazuri de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.