inaugurarea Glasscorp iunie 2008
inaugurarea Glasscorp iunie 2008

Producătorul de geamuri Glasscorp a investit 65 de milioane de euro într-o fabrică în Buzău, deschisă la începutul acestei luni. Compania, înfiinţată în 2005, a finanţat parţial investiţia cu fonduri primite sub forma unui ajutor de stat, însă nu precizează valoarea sumei subvenţionate.

Fabrica va livra anual 800.000 de seturi de geamuri pentru maşini, producţia mergând astfel către industria auto din România şi din regiune. La fabrica din Buzău se vor produce parbrize, geamuri laterale pentru uşi, geamuri laterale fixe şi lunete, investiţia creând 312 noi locuri de muncă.

În ultimii ani, dezvoltarea producţiei auto locale a dus la dezvoltarea şi a unor industrii conexe, cum este cazul componentelor auto. Jucătorii din aceste industrii nu au devenit doar unii dintre cei mai mari angajatori cu sute sau mii de salariaţi fiecare ci şi un pilon al exporturilor româneşti.

Glasscorp este o companie deţinută în pro­por­ţie de 90% de acţionari turci, făcând parte din grupul Şişecam, care are, potrivit site-ului propriu, activităţi în producţia chimică şi în producţia sticlei (nu doar pentru uz industrial, ci şi pentru uz casnic – pahare, sticle etc). Grupul turc a avut anul trecut afaceri de peste 2 mld. euro, potrivit raportului anual, şi este unul dintre cei mai importanţi jucă­tori din industria sticlei la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.