politie rurala zapada
Timp de o săptămână, pe perioada codurilor roșii, IPJ Buzău a acționat în stradă cu peste 500 de polițiști și 126 de autovehicule zilnic. Aceștia au participat la misiunile impuse de fenomenele meteorologice și spre deosebire de alți ani nu au fost înregistrate situaţii de persoane blocate în trafic.
În perioada 25 ianuarie – 2 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a pus în aplicare planul de măsuri menit a folosi la capacitate maximă efectivele disponibile, pentru o bună gestionare a situaţiei creată de ninsorile abundente şi viscolul puternic, în ceea ce priveşte utilizarea infrastructurii rutiere.
Astfel, în vederea sprijinirii poliţiştilor din cadrul secţiilor de poliţie rurale, ofiţeri şi agenţi de la structurile operative şi neoperative ale inspectoratului au fost dislocaţi în localităţi aflate la limita de judeţ, tranzitate de drumuri naţionale, precum şi în localităţile limitrofe municipiilor.
Pe lângă activităţile desfăşurate în filtre, poliţiştii s-au implicat şi în următoarele activităţi:
– salvarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea autovehiculelor rămase înzăpezite;
– conducerea persoanelor rămase în punctele de blocaj către spaţiile de cazare sau alte spaţii puse la dispoziţie de autorităţile publice locale sau instituţii publice;
– facilitarea accesului mijloacelor de intervenţie ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, SMURD, Electrica etc.;
– identificarea cazurilor medicale şi semnalarea acestora la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi transportarea bolnavilor până la cel mai apropiat punct de acces al ambulanţelor;
– deblocarea căilor de acces în interiorul unor localităţi din mediul rural, alături de factorii responsabili;
– facilitarea accesului autovehiculelor ce au aprovizionat cu alimente de primă necesitate localităţile rămase izolate (acolo unde au permis condiţiile de drum);
– asigurarea traficului auto pentru localităţile limitrofe municipiilor, acolo unde au permis condiţiile de drum.
Pentru încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, efectivele cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră au aplicat 383 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57280 de lei.
Dintre acestea, 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 7 pentru lipsă lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate, 9 pentru nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie, iar restul pentru alte abateri la normele rutiere.
De asemenea, au fost reţinute 23 de permise de conducere auto, dintre care 9 pentru nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe anumite sectoare de drum, 3 pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri aflaţi în filtrele constituite, 3 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 pentru depăşirea limitei de viteză maxime admisă în localitate, diferenţa de 4 permise de conducere auto fiind reţinute pentru alte abateri.
În ceea ce priveşte activitatea de constatare a infracţiunilor, au fost întocmite dosare penale în două cazuri pentru refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în alte două cazuri pentru conducerea unor autovehicule pe drumurile publice fără permis de conducere auto ori cu permisul de conducere reţinut.
Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău nu au neglijat în această perioadă activităţile specifice, de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de prevenire şi combatere a infracţionalităţii în zona de competenţă, astfel că nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.