Peste 6.000 de buzoieni au participat la slujba de Înviere oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în fața catedralei Arhiepiscopale din Buzău, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Vremea caldă a făcut ca buzoienii să se adune în număr mare în rondul din fața catedralei înainte de miezul nopții iar la ora 00.00 când Înaltpreasfințitul Ciprian a ieșit să dea alumina adusă de la Ierusalim, întreaga zonă s-a transformat într-o baie de lumină.
Bucuria Învierii nu a fost atât de mare și pentru o femeie aflată chiar în apropierea soborului de preoți care oficia Slujba de Înviere. Acesteia i s-a făcut rău și a avut nevoie de intervenția paramedicilor SMURD care și-au croit, cu ajutorul jandarmilor, drum prin mulțime pentru a-i acorda femeii primul ajutor. Pentru că simptomele prezentate erau specifice unui accident vascular, femeia a fost scoasă urgent din mijlocul mulțimii și transportată la spital.
Slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian a durat aproape o oră după care cei care au dorit să meargă spre case s-au așezat la coadă pentru a lua câte un păhărel de pască la intrarea în Seminarul Teologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.