UPDATE: Bărbatul de 20 de ani din Buzău care locuia fără forme legale în județul Ialomița a fost plasat de judecători sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au găsit, marți, un întreg arsenal de arme de foc la domiciliile a doi bărbați din Brașov și Buzău.

Este vorba de doi bărbați, în vârstă de 20 şi 48 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiți de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La domiciliile lor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal.
Oamenii legii au stabilit că de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, arme care ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute şi urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.