Ploaia înghețată a transformat în patinoar toate șoselele din Buzău

0
2892

Fenomenul meteorologic de ploaie înghețată a creat probleme încă de aseară pe drumurile din județul și municipiu Buzău. Gheața formată aproape instant pe carosabil a dus la producerea de accidente și ieșiri în decor. Astfel pe DN 2 E85 s-au înregistrat  patru tamponări și două accidente la Gălbinași și Mihăilești soldate cu trei răniți ușor.

În cursul nopții drumarii au ieșit și au împrăștiat pe șosele material antiderapant însă ploaia care a continuat să cadă a făcut ca poleiul să se instaleze din nou pe șosele. Mai mult trotuarele sunt o adevărată capcana pentru pietoni.

Pe de altă parte, buzoienii care au trebuit să plece la serviciu cu mașinile personale au pierdut zeci de minute până când au reușit să curețe gheața de pe parbrize sau să deschidă ușile mașinilor.

Din fericire, până la ora transmiterii acestei știri nici o persoană nu se prezentrase la UPU sau la secția de Ortopedie a Spitalului Județean cu fracturi sau luxații.

Pentru a evita problemele cauzate în trafic de polei poliţiştii au transmis  sfaturi şi recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă:

-Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

-Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

-Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

-Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată!

-Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;

-Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

-Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa; Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.

 

Mare atenţie! Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă  poleiul se formează într-un timp foarte scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.