imagine de arhivă

Odată cu ploile,  la Buzău au început și alunecările de teren. Drumul Judeţean 203 L, în satul Răteşti, s-a surpat chiar înainte de Înviere iar de atunci circulaţia spre mănăstirea Răteşti se desfăşoară alternativ pe un singur sens. Pe drum s-a format un crater cu o lăţime de un metru şi jumătate şi o lungime de trei metri. Autorităţile din comuna Berca au luat primele măsuri și astăzi așteaptă o comisie de la Drumuri Județene pentru a stabili lucările ce trebuie demarate, astfel ca oamenii să beneficieze în cel mai scurt timp de condiții optime de circulație.
„Situația este sub control, se circulă pe un singur fir. Ne-am consultat cu specialiștii de la Consiliul Județean și de la ISU și am luat măsurile de protejare a circulației pietonale și a autovehiculelor. Așteptăm comisie de la Drumuri Județene astăzi și vom trece imediat la treabă”, a declarat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.
Iar drumul judeţean 203 L care s-a surpat la sfârșitul săptămânii trecute în satul Răteşti nu este singurul afectat de alunecările de teren. În comuna Berca există şi alte drumuri comunale care s-au surpat în aceste zile, atât pe fondul ploilor cât şi ca urmare a topirii zăpezii. Cu toate acestea, autoritățile locale au luat toate măsurile și în acest moment nu există oameni izolați.
„Avem afectate drumurile comunale dar avem oamenii de la Primărie în teren, avem utilajul de la Primărie și bascule, atât ale noastre cât și închiriate care vor căra balastru și încărcătură ca să completăm găurile care s-au produs. Sunt și niște podețe pe râul Sărățel afectate dar nu este cazul de oameni izolați și avem grijă ca oamenii să aibă acces la căile de comunicație fără probleme” a precizat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.
Având în vedere ultimele avertizări meteorologice, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău monitorizează atent punctele critice din judeţ pentru că nu este exclus să apară și alte alunecări de teren.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.