Conducerea Consiliului Județean împreună cu cea a Primăriei Cernătești a participat, marți, la inaugurarea podului ce face legătura între satele Aldeni Gârlă și Băiești în urma unei investiții 800.000 de lei. Construcția Podului a început în luna noiembrie a anului trecut când Guvernul a alocat comunei Cernătești suma de 500.000 pentru refacerea podului de tuburi aflat peste râul Slănic. Sătul să tot refacă podul din tuburi care să fie luat de ape la fiecare ploaie mai serioasă, viceprimarul Petrică Mârzea a venit în Consiliul Local și a propus în locul refacerii podului de tuburi construirea unui a nou, definitiv. Astfel, aleșii locali din Cernătești au achiesat la propunerea viceprimarului și au aprobat proiectul de hotărâre alocând și suma de 300.000 de lei din bugetul comunei, suma care a constituit diferența suportată de autoritățile locale.
„Am hotărât împreună cu constructorul să facem o lucrare definitivă, consilierii au fost de acord și am plătiti diferența de bani din excedentul bugetului local. Acum am rezolvat această problemă și nu vom mai sta cu frică la fiecare ploaie mai serioasă că localnici din Băiești ar putea rămâne izolați”, a declarat viceprimarul comunei Cernătești, Petrică Mârzea.
Marți, autoritățile locale și cele județene au făcut recepția finală a obiectivului care deservește aproximativ 170 de familii din satul Băiești pentru care nu exista altă cale de acces. Practic atunci când podurile erau luate de apă sătenii din Băiești nu puteau merge spre case decât pietonal mașinile fiind lăsate pe marginea drumului județean.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu l-a felicitat pe viceprimarul Petrică Mârzea pentru decizia luată și pentru lucrarea dusă la bun sfârșit.
”Începând de astăzi, locuitorii din localitățile învecinate au posibilitatea de tranzita zona mult mai ușor și în siguranță. De asemenea, în caz de urgență, și ambulanța va ajunge mult mai repede acolo unde există o urgență. Îl felicit pe domnul Mârzea pentru că a construit acest pod și îl asigur și pe mai departe de sprijinul Consiliului Județean”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

2 COMENTARII

  1. […] Conducerea Consiliului Județean împreună cu cea a Primăriei Cernătești a participat, marți, la inaugurarea podului ce face legătura între satele Aldeni Gârlă și Băiești în urma unei investiții 800.000 de lei. Construcția Podului a început în luna noiembrie a anului trecut când Guvernul a alocat comunei Cernătești suma de 500.000 pentru refacerea podului de tuburi aflat peste râul Slănic. Sătul să tot refacă podul din tuburi care să fie luat de ape la fiecare ploaie mai serioasă, viceprimarul Petrică Mârzea a venit în Consiliul Local și a propus în locul refacerii podului de tuburi construirea unui a nou, definitiv. Astfel, Sursă știre […]

  2. […] Conducerea Consiliului Județean împreună cu cea a Primăriei Cernătești a participat, marți, la inaugurarea podului ce face legătura între satele Aldeni Gârlă și Băiești în urma unei investiții 800.000 de lei. Construcția Podului a început în luna noiembrie a anului trecut când Guvernul a alocat comunei Cernătești suma de 500.000 pentru refacerea podului de tuburi aflat peste râul Slănic. Sătul să tot refacă podul din tuburi care să fie luat de ape la fiecare ploaie mai serioasă, viceprimarul Petrică Mârzea a venit în Consiliul Local și a propus în locul refacerii podului de tuburi construirea unui a nou, definitiv. Astfel, …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.