Podul de la Mărăcineni a fost închis! Circulația se desfășoară cu dificultate la orele de vârf

0

Podul cel vechi de la Mărăcineni a fost închis în noaptea de duminică spre luni astfel că circulația, mai ales la orele de vârf, se desfășoară cu dificultate. Polițiștii și muncitorii sunt la fața locului și dirijează circulația pentru a asigura fluiditatea n trafic. La primele ore ale dimineții cozile de mașini formate au atins și 2 kilometri însă este de așteptat ca situația să se repete după amiază atunci când lumea se va întoarce în oraș.

Lucrările la podul de la Mărăcineni vor dura aproximativ 130 de zile timp în care circulația se va desfășura sub supravegherea polițiștilor numărul acestora urmând să fie suplimentat în funcție de valorile de trafic care vor fi înregistrate.

Totodată, administratorul drumului, C.N.A.I.R. a dispus o serie de restricții dar și mai multe rute alternative care să asigure, pe cât posibil, un trafic decent pe cele două benzi de mers ale podului rămas în funcțiune.

Astfel, pe perioada desfășurării lucrărilor, circulația vehiculelor rutiere se va desfășura astfel:

  1. în zilele de luni până joi, inclusiv, circulația se va desfășura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o banda pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat și dirijat de piloți de trafic cu sprijinul poliției rutiere;
  2. circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după cum urmează:

– vineri între orele      10:00 – 22:00;

– sâmbătă între orele    8:00 – 18:00;

– duminică între orele 12:00 – 22:00;

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată și în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează:

– 30 aprilie și 1 Mai – între orele 12:00 – 22:00;

– 27 mai și 28 mai (prima și a doua zi de Rusalii) – între orele 12:00 – 22:00;

– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – între orele 12:00 – 22:00;

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfășurării lucrărilor de reparații, participanții la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

pentru relația Buzău – Râmnicu Sărat:

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila – Grădiștea – Râmnicu Sărat;
  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila – Măicănești: DN23B: Măicănești – Râmnicu Sărat;

pentru relația Buzău – Tecuci – Focșani:

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila – Șendreni; DN25: Șendreni – Tecuci; DN24:Tecuci – Tișita; DN2: Tișita – Focșani;

pentru relația Ploiești – Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN1A: Ploiești – Varianta Brașov; DN11: Varianta Brașov – Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc – Focșani;

pentru relația Brașov – Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN11: Brașov – Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc – Focșani;

pentru relația Brașov – Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN11: Brașov – Chichiș; DN12: Chichiș – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc – Comănești; DN2G: Comănești – Moinești – Bacău.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile piloților de trafic și restricțiile instituite temporar.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.