Podul metalic de la Mărăcineni ar putea fi închis circulației pentru a fi reparat

0
1150

Autoritățile buzoiene solicită urgent intervenția Ministerului Transporturilor și a Companiei Naționale de Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru a  lua măsuri în cazul podului metalic care traversează râul Buzău în localitatea Mărăcineni.

Prefectura a convocat, miercuri dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a aproba un proiect de hotărâre în baza adreselor primite de la secția de Drumuri Naționale Buzău și ISU Buzău care atrag atenția supra pericolului pe care îl reprezentă starea podului pentru siguranța rutieră.

„Cum am anunțat am fost informați de reprezentantul secției de Drumuri Naționale Buzău de problemele apărute la o placă de suprabetonare a podului de la Mărăcineni. Dânșii au nenumărate adrese făcute către Compania Naționala de Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru urgentarea lucrărilor la acest obiectiv. Noi doar ne-am însușit această adresă, am convocat comitetul ți, la rândul nostru facem adresă către companie și Ministerul Transporturilor pentru ne spune clar starea tehnică actuală și siguranța traficului în zona respectivă. Problema nu este una de actualitate ci sunt nenumărate adrese făcute de către compania de Drumuri Naționale secția Buzău”,  a declarat subprefectul județului Buzău, Sorin Gheorghe.

Neoficial, se vorbește deja despre închiderea podului metalic de la Mărăcineni dată fiind starea avansată de degradare în care se află. Mai mult în adresele înaintate Prefecturii secția de Drumuri Naționale Buzău scrie să nu își asumă responsabilitatea în cazul producerii de evenimente nedorite tocmai pentru că a notificat în repetate rânduri Compania Naționala de Administrarea Infrastructurii Rutiere care nu a luat nici o măsură în acest sens.

„În adresă secția de Drumuri Naționale își declină responsabilitatea în special către administratorul drumului, Compania Naționala de Administrarea Infrastructurii Rutiere, și care trebuie să intervină cu celeritate atât în repararea cât și din punct de vedere al siguranței circulației rutiere. În ce ne privește vom face adrese către ISCTR pentru a verifica limitele de tonaj și către Poliție pentru a se verifica regimul de viteză. La cum se prezintă situația este posibil ca acest pod să se închidă dar nu noi suntem autoritatea responsabilă pentru a lua această decizie și de aceea vom trimite aceste adrese”, a declarat subprefectul județului Buzău, Sorin Gheorghe.

La rândul lor său Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere spune că în această vară sunt programate o serie de lucrări de întreținere curentă la podul metalic de la Mărăcineni pod care a fost reparat în anul 2005 atunci când o viitură puternică formată pe râul Buzău a dus la prăbușirea unei porțiuni de pod.

„Acolo este vorba despre două poduri. E un pod metalic construit în 1932 și un altul  pe structura de beton. Probleme sunt la podul metalic care a fost afectat în 2005 de inundații. Atunci au fost desfășurate lucrări de reparații la placa de susținere a caii de rulare pentru a se reda rapid circulației. Anul acesta e prevăzut un program de întreținere periodică și care presupune lucrări mai ample de reparații la podul metalic, sperăm ca în trei luni să înceapă lucrările, daca nu vor exista contestații. Varianta podului de beton va reprezenta în perioada reparației podului metalic varianta de trafic pe care vor circula autoturismele, pe tot parcursul reparării extinse a acestui pod”, a declarat Alin Șerbănescu purtătorul de cuvânt al C.N.A.I.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.