Persoanele care suferă de diabet și care obișnuiau să meargă pentru rețete și consultații la cabinetul din Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Buzău nu vor mai avea, de luni, această posibilitate. Singurul medic diabetolog care deservea Ambulatoriul Spitalului, Apriliana Stănescu, și-a încetat colaborarea cu Spitalul Județean și va activa, începând de luni, doar în cadrul cabinetului propriu.

„Dragii mei,
Colaborarea mea cu Ambulatoriul de Diabet Nutritie si Boli metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau a incetat.
Va multumesc mult pentru tot sprijinul si increderea pe care mi le-ati acordat in cei 5 ani petrecuti alaturi de o echipa minunata, cu care am reusit sa aducem sanatatea si zambetul pe chipul multor pacienti.
Insa, activitatea mea va continua incepand cu 1 august 2021 in cadrul clinicii DieteticLife, bulevardul Unirii Nord, bloc 24 A, parter, Buzau.
Aspectul pozitiv al aceastei schimbari va fi faptul ca voi putea aloca mai mult timp pentru consultatia propriu-zisa, anamneza de calitate si bineinteles pacientii vor avea parte de tot timpul si atentia mea pentru a fi bine urmariti cu privire la boala de diabet si pentru a fi la curent si bine informati cu toate noutatile in domeniu.
Este perioada in care putem sa ne cunoastem mai bine si sa reusim sa ne imprietenim, atat cu mine, ca medic, cat mai ales cu boala de diabet.
In cadrul clinicii DieteticLife, pacientii vor beneficia de consultatii gratuite in limita celor decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Buzau.
Pentru consultatii de diabet, planuri alimentare personalizate si sfaturi pretioase legate de nutritie, programati-va la 0741294328, Bulevardul Unirii Nord, bloc 24 A, parter, Buzau”, a scris Apriliana Stănescu pe pagina sa de Facebook.
Prin plecare medicului Apriliana Stănescu, Spitalul Județean se vede pus în situația de a nu mai putea oferi servicii medicale pentru această specialitate în Ambulatoriu. Cum cabinetul de diabetologie era unul extrem de aglomerat, peste 60 de prezentări zilnice, cei care suferă de această boală trebuie să știe că, începând din luna august vor trebui să se adreseze către cabinetele particular ale medicilor de specialitate serviciile fiind gratuite în situația în care acestea au contract cu Casa de Asigurări în limita a 4 pacienți pe oră sau contra cost.

Spitalul Județean de Urgență se vede astfel pus în situația de a-și căuta un alt medic diabetolog pentru policlinica spitalului dat fiind că ceilalți doi medici diabetologi care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență medicul Ecaterina Zoican și medicul Dana Marinescu nu lucrează decât pe secțiile spitalului și nu oferă consultații la cabinetul respectiv.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian spune că a găsit o soluție de avarie și anume pacienții care sunt dependenți sau care au nevoie urgentă de rețete pentru a-și ține în limite boala se vor putea adresa Unității de Primiri Urgențe și vor primi asistență medicală din partea medicilor de specialitate de pe secție. Totodată Damian spune că în cel mai scurt timp va găsi un medic pentru Ambulatoriul SPitalului Județean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.