UPDATE:

191 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, au fost indisponibilizate, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii buzoieni, la persoane fizice neautorizate bănuite de evaziune fiscală.

Alte 14 autoturisme nedezmembrate au fost indisponibilizate și depozitate la unități autorizate în acest domeniu.

 

La data de 21 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean  Buzău, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere Piaţă şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău, au efectuat șase percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

 

Acţiunea a fost efectuată în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău şi s-a desfăşurat pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice neautorizate care desfăşurau activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto.

 

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională, au fost indisponibilizate 191 de autovehicule aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă iar 14 autoturisme nedezmembrate au fost indisponibilizate și depozitate la unități autorizate în acest domeniu.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicate trei mandate de aducere, iar persoanele vizate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru audieri.

 

Poliția recomandă buzoienilor să manifeste maximă prudență în achiziționarea de subansambluri și piese auto de la persoane fizice neautorizate de instituțiile abilitate pentru a nu-și pune viața în pericol.

Odată montate pe autovehicule acestea ar putea prezenta diferite defecțiuni tehnice și ar putea fi un real pericol atât pentru siguranța personală cât și a traficului.

 

Joi, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău efectuează 6 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.  Descinderile sunt atât la domicilii cât și la sediul unor spații de depozitare a autoturismelor de  pe raza județului Buzău, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 -2015, cei în cauză au desfășurat  activități neautorizate de valorificare a subansamblurilor și pieselor provenite din dezmembrări auto. Acestea ar fi fost comercializate la diverse peroane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunțuri postate pe internet, fără ca veniturile obținute să fie declarate organelor fiscale.Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională până la acest moment este de peste 200.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

La activități participă și reprezentanți  ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere și Piață și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

2 COMENTARII

  1. luatii frate ci pe cei cu cauciucuri vechi care au facut zeci de miliarde fara sa plateasca un leu la stat.astia nu pun in pericol circulatia pe drumurile publice cu jafurile de cauciucuri aduse din groapa de gunoi a altor tari ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.