După ce a dat undă verde concedierilor, Ministerul Administraţiei şi Internelor, declanşează o nouă etapă a reorganizării inspectoratelor de poliţie. Este vorba despre o regîndire a structurilor din mediul rural, menită a-i aduce pe oamenii legii în patrulări, prin comune, 24 de ore din 24. La Buzău, acestă reorganizare porneşte de la desfiinţarea posturilor de poliţie rurală, mai puţin cele din Sirtiu şi Gura Teghii, şi înfiinţarea unor secţii zonale care vor acoperi cîte 6-7 comune. Potrivit variantei de reorganizare, la nivelul fiecărei localităţi rurale va rămîne un singur poliţist care se va afla la datorie după un program obişnuit, 8.00-16.00. După ce omul legii din comună va pleca de la serviciu, toate sarcinile vor fi preluate de secţiile zonale care au obligaţia de a asigura intervenţii şi patrulări în interiorul localităţilor, în regim de permanenţă.

În judeţul Buzău ar urma să funcţioneze 13 astfel de secţii, fiecare condusă de un ofiţer de poliţie. Sindicaliştii din IPJ Buzău nu văd cu ochi buni această reorganizare a structurilor de poliţie rurală dintr-un singur motiv, anume acela că noile secţii nu vor dispune de suficient personal şi de logistică. „În principiu, soluţia este bună, dacă ar exista şi suficienţi oameni. Dar, dacă vrei să ai patrulă non-stop, e nevoie de mulţi oameni, iar la ţară nu mai sunt suficienţi poliţişti. Au rămas doar cîte unul, cel mult doi, într-o localitate” a declarat agentul principal Gabriel Dragomir, lider al Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din IPJ Buzău.

Varianta de reorganizare a Poliţiei rurale va fi discutată de responsabilii IPJ Buzău şi cei ai Prefecturii, vineri la o şedinţă cu primarii din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.