Jandarmii, "răi" dar buni să păzească şcolile din judeţ

Patrule peste patrule, trasee împărţite între Poliţia Municipală, Jandarmerie şi Direcţia de Poliţie Locală, spaţii securizate şi lipsa zonelor de risc – acestea ar fi coordonatele luptei împotriva violenţei din interiorul şi din preajma unităţilor de învăţământ. Dând crezare rapoartelor prezentate de şefii jandarmilor şi ai şcolilor din judeţ, se poate spune că în Buzău nu e loc să se producă vreo nenorocire care să afecteze profund populaţia şcolară.

 

Ieri, în şedinţa Consiliul prefectural, Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, a prezentat măsurile întreprinse pentru asigurarea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2010-2011. Violenţa rămâne un reper statistic, aşa cum o arată un sondaj efectuat pe un eşantion de 1200 de elevi şi 300 de profesori, care relevă faptul că „toate unităţile şcolare se confruntă cu diverse forme de manifestare a violenţei verbale şi psihologică-fizică, dar în limite aflate sub control fără a fi identificate unităţi şcolare care să se afle sub incidenţa cumulată a mai multor factori de risc şi care să devină astfel spaţii de insecuritate atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice”.

 

Pe de altă parte, completând cele spuse de şefa IŞJ, comandantul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, Florinel Micheten, l-a asigurat pe subprefectul Ovidiu Anghel, care a prezidat şedinţa, că jandarmii, Poliţia Municipiului Buzău şi Direcţia de Poliţie Locală au fixat nouă trasee de patrulare în preajma unităţilor şcolare. Două dintre acestea sunt alocate jandarmilor şi asigurate cu şase patrule zilnic, în intervalele orare corespunzătoare intrării la şi ieşirii de la cursuri.

 

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Am cerut odată la poliție numele proprietarilor unor mașini pe care îi bănuiam…de multe… Dacă cu adevărat s/ar dori eradicarea abaterilor din jurul școlilor s/ar face, dar ar rămâne mulți polițiști pe drumuri. Așa, hai să/i lăsăm să facă prostii și apoi intervenim noi, dacă intervenim!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.