Polițistul din Buzău care a mers în uniformă să întrețină relații sexuale contra cost cu o femeie  și a plecat fără să plătească iar ulterior a  provocat un  accident rutier soldat cu pagube materiale şi a refuzat prelevarea de probe biologice a fost arestat preventiv.

Pe numele său, magistrații au emis mandat de arestare pentru 30 de zile dar decizia nu este definitivă. Totodată, bărbatul este cercetat şi disciplinar de către IPJ Buzău.

Polițistul a fost implicat  în noapte de 12 spre 13 ianuarie într-un incident când a mers, îmbrăcat în uniform să intrețină relații sexuale contra-cost și a refuzat să plătească.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 19 ani din Călăraşi, cu privire la faptul că la domiciliul său s-au prezentat doi tineri pentru întreţinerea de raporturi sexuale contracost şi ar fi refuzat să mai părăsească locaţia. Apelanta a precizat că unul dintre bărbaţi ar purta haine cu însemne poliţieneşti, bănuind că ar fi poliţist. Totodată, întrucât tinerii refuzau părăsirea locaţiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuţi, doi buzoieni în vârstă de 18 şi 35 de ani, care au venit la imobil, context în care s-a creat un conflict spontan între aceştia şi bărbaţii care ar fi refuzat să plece. Din investigații, polițiștii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi bărbați în vârstă de 19 și 36 de ani,din Valea Râmnicului și Râmnicu Sărat, acesta din urmă fiind încadrat ca agent de poliție la un post de poliție din mediul rural. Polițistul era în timpul liber.

Polițiștii au întocmit dosar penal și, sub coordonarea parchetului, au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a dispus efectuarea de  verificări de ordin intern pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile disciplinare care se impun.”

Ulterior, în noapte de 15 decembrie același polițist a lovit cu autoturismul personal două mașini parcate și a refuzat testarea cu aparatul alcool test și prelevarea de probe biologice.

„ În noaptea de 15 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni a avut loc un accident rutier.

Din primele date de la fața locului a reieșit că în timp ce conducea pe direcția Râmnicu Sărat către Buda, un șofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staționate.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul este agentul de poliție implicat în evenimentul din noaptea de 12/13 ianuarie a.c.

Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influența băuturilor alocoolice polițiștii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării polițiștilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice,fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Ramnicu Sărat spre competentă soluționare.

Precizăm că încă din data de 13 ianuarie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.