Un polițist local în vârstă de 48 de ani s-a stins din viață după ce, în urmă cu o săptămână, a fost infectat cu SARS-CoV-2. Bărbatul lucra de ani buni la Poliția Locală iar de câteva  luni avea ca sarcină de serviciu să verifice dacă persoanele infectate cu temutul virus respectă măsura izolării la domiciliu. El era internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean unde a ajuns după ce starea sa s-a agravat iar medicii nu au reușit să îl salveze.

”Astăzi, colegul nostru, prietenul nostru, servantul vostru 25 de ani, stimaţi cetăţeni ai urbei, a pierdut lupta cu perfidul virus! Un om ce a fost în prima linie din ziua 1 a pandemiei fără a i se recunoaşte meritele. Din contră, conducerea Primăriei nu îi recunoaşte nici măcar drepturile consfinţite de lege. Domnule primar, nici acum nu o să recunoaşteţi buletinul de expertizare al D.S.P.-ului? Ne-a murit un coleg, a murit servind Buzăul – oraş deschis, oraş închis însă pentru drepturile celor ce îl servesc şi protejează!”, este mesajul postat de colegii lui Cătălin Simion, poliţistul local care a decedat vineri dimineaţă.

Reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Locali au acuzat în repetate rânduri că instituția aflată în subordinea Primăriei nu ar pune la dispoziția angajaților echipamentele necesare pentru misiunile de tipul celei care întra în atribuțiile lui Cătălin Simion.

Conform acestora, Cătălin Simion efectua misiuni de verificare a celor carantinaţi, ”echipat cu o mască şi pereche de mănuşi pe care o folosea 12 ore”.

Născut la data de 01.03.1972, Simion Cătălin a fost angajat din anul 1995 mai întâi în Corpul Gardienilor Publici, Poliţia Comunitară şi până în prezent în cadrul Poliţiei Locală Buzău. Cătălin a fost un profesionist, un om de mare caracter, devotat profesiei, punând de cele mai multe ori, problemele profesionale înaintea celor personale.

Odihneşte-te în pace, Cătălin!” au transmis colegii polițistului decedat.

2 COMENTARII

  1. cine l-a trimis pe acest om, acest, politist, acest tata si sot in fata bolii, a mortii, fara echipamentul de protectie obligatoriu trebuie judecat si condamnat pentru omor din culpa si zadarnicirea combaterii epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.