UPDATE: Agentul de poliție  Petrică Dragoș Drăgan a fost arestat. Magistrații Tribunalului Buzău au admis propunerea procurorilor și au dispus ca fostul polițișt să rămână în spatele gratiilor pentru 30 de zile pentru luare de mită și trafic de influență.
Conform procurorilor agentul de poliție cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul I.P.J. Buzău, a pretins și primit, în luna iunie a acestui an, suma de 600 de lei (3 acte materiale) pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau în raport de abaterile rutiere constatate. De asemenea, în aceeași calitate, în toamna anului 2015, polițistul a pretins suma de 900 de euro, primind în fapt 500 de euro, de la o persoană, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere categoria B, prin efectuarea de intervenții pe lângă examinatorii auto asupra cărora ar fi avut influență.

Cale Ferata Balta Alba
Agentul de poliție Petrică Dragoș Drăgan acționa cu precădere PE DN22 la trecerea de cale ferată din comuna Balta Albă dotată doar cu semnale acustice și luminoase. Aici polițistul îi oprea pe șoferii prea grăbiți și le pretindea banii pentru a nu aplica sancțiunea stabilită de lege respectiv reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile și amendă contravențională în valoare de 1125 de lei.

 

UPDATE: Agentul de poliție  Petrică Dragoș Drăgan reținut, marți seară, pentru luare de mită și trafic de influență a demisionat din funcție miercuri dimineață. El urmează să fie prezentat în cursul zilei de miercuri judecătorilor de la Tribunalul Buzău cu propunerea de arestare preventivă.

 

Un agent de poliție de 48 de ani  a fost prins, marți, în timp ce primea mită. Polițistul nu ar fi la prima abatere iar conducerea IPJ Buzău ar fi sesizat Direcția Generală Anticorupție care a folosit un investigator sub acoperire pentru a proba faptele. Agentul de poliție este ajutor de șef de post la Balta Albă și este căsătorit. El a fost prezentat procurorilor și a fost reținut pentru 24 de ore fiind scos încătușat din sediul Parchetului. Atât reprezentanții IPJ cât și cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au refuzat să ofere detalii despre  practicile polițistului de la Balta Albă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.