Politiste

Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi intervievate de psihologii şi sociologii IGPR şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anunţat, joi, oficiali ai IGPR. Primele echipe, formate din specialişti în resurse umane, control intern, psihologi şi sociologi ai IGPR, au plecat deja în ţară, pentru a verifica în ce condiţii îşi desfăşoară munca angajatele instituţiei.
Adjunctul şefului IGPR a , chestorul Viorel Vasile adăugat că se vor purta discuţii cu absolut toate angajatele, după care se va face un raport.
Poliţia Română numără nu mai puțin de 8.809 femei angajate, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus controale la inspectoratele judeţene de poliţie din toată țara pentru a verifica respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională. Echipele de verificare vor fi alcătuite din sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control.
„Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.
Echipele de control vor urmări atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relaţia şef-subordonat și în special practici discriminatorii în raport cu angajatele.
Controalele dispuse de ministrul Stroe vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când o poliţistă de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.
La nivelul IPJ Buzău sunt circa 140 de femei angajate dintr-un total de aproximativ 1000 de angajați-ofițeri, agenți și personal contractual.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.