Poliţiştii buzoieni sunt hotărâți să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile, dacă ministrul de Interne, Traian Igaş, nu le va asculta doleanţele cât mai curând posibil.
Dacă nici săptămîna viitoare şeful de la Interne nu îi va chema la discuții, oamenii legii din Buzău vor ieși în stradă alături de ceilalți potestatari nemulțumiți. Sunt luni bune de când poliţiştii au convocat o întâlnire cu ministrul Traian Igaş şi de când aşteaptă să-şi primească banii în contul normei de hrană şi pentru echipament. Este vorba despre circa 20 de milioane de lei vechi, iar suma trebuie primită de fiecare poliţist din Buzău.
„Am decis să așteptăm o săptămână primirea drepturilor restante respectiv norma de hrană și banii pentru haine adică aproape 20 de milioane de lei vechi. Dacă nu se va ține de cuvânt guvernul vom vedea ce forme de protest o să putem adopta. Nu vă ascund că membri intreabă tot timpul când mergem la București să protestăm dar vom lua o decizie săptămâna viitoare. Mai avem și alte probleme referitoare la angajarea noii promoții de agenți și am stabilit să ne întâlnim cu domnul ministru săptămâna viitoare. La noi se pensionează mulți colegi, rămân locuri libere care trebuiesc acoperite tot de noi și nu are cine să le ocupe. Mai există și problema promoției 2009 care nu beneficiază nici acum de spor de confidențialitate și încadrarea agenților de poliție cu studii superioare în clase de salarizare corespunzătoare studiilor”a declarat agentul principal Gabriel Dragomir, liderul de sindicat al polițiștilor buzoieni.

Dacă nici săptămâna viitoare șeful Internelor nu se va așeza la masa negocierilor oamenii legii sunt dispuși să protesteze atât la București cât și în fiecare județ în parte. Calendarul protestelor urmează să fie stabilit săptămâna viitoare după ce ministrul de Interne se va întoarce de la Copenhaga unde participă la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.