mascat
Deși puțini știu, unii polițiști buzoieni lucrează și peste hotare în încercarea de a sprijini autoritățile din anumite state să pună mâna pe infractorii români care se dovedesc de multe ori a fi extrem de inteligenți când vine vorba de a se feri de brațul lung al legii. Probabil, cel mai cunoscut caz de acest fel este cel al lui Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani, care a fost condamnat la 29 de ani de detenţie în urma dovezilor culese de un polițist buzoian, care a fost închis o perioadă în aceeași celulă cu infractorul român.
Anul trecut de exemplu, doi polițiști au lucrat pentru asigurarea suportului operativ autorităților judiciare străine din Belgia, în luna ianuarie, și din Paris, în perioada iulie-octombrie, iar în prezent alți doi polițiști buzoieni se află la Paris, lucrând în cooperare cu polițiștii de acolo pentru capturarea unor indivizi periculoși. Tot anul trecut, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au participat la două misiuni de cooperare privind extrădarea unor persoane din Elveția și Anglia.
De asemenea, 4 polițiști buzoieni, trei ofițeri și un agent, sunt selecționați și se află în rezerva Inspectoratului General al Poliției Române pentru a participa la misiuni internaționale în spațiul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.