politie rutiera
Zile pline pentru polițiștii buzoieni care au desfășurat în week-end o acţiune menită a reduce numărul şi consecinţele accidentelor rutiere ce se pot produce pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Astfel, în perioada 23-25 august, aproximativ 40 de poliţişti rutieri şi poliţişti de ordine publică au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor predispuși să apese peste măsură pedala de accelerație. Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză, oamenii legii au folosite 16 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă.
În total, au fost constatate şi sancţionate 753 de abateri la regimul circulaţiei, 480 dintre amenzi fiind aplicate pentru depăşirea limitelor de viteză maxime admise în localităţi şi în afara localităţilor.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 95.040 de lei.
Poliţiştii au constatat şi 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au reţinut în vederea suspendării 20 de permise de conducere, atât pentru viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise, cât şi pentru depăşiri neregulamentare şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Într-unul dintre dosarele penale este cercetat un băcăuan în vârstă de 36 de ani, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85 fără a poseda permis de conducere, în urma verificărilor efectuate în bazele de date rezultând şi că autovehiculul nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.