Agenția pentru Protecția Mediului Buzău a stabilit în urma măsurătorilor că poluarea aerului rezultată în urma arderii a 300 de tone de deșeuri tehnologice aparținând unei firme de reciclare nu a fost una foarte mare.

Conform APM Buzău în urma măsurătorilor de laborator în zona incediului produs ieri pe amplasamentul SC ROMRECYCLING, s-a constatat că indicii de calitate a aerului au fost cu puțin depășiți.

„Au fost realizate 3 determinări cu analizorul mobil, indicatorii monitorizați fiind cei specifici incendiilor și anume: monoxid de carbon (CO), amoniu (NH3), benzen (C6H6), formaldehidă(HCHO), metanol(CH4O), fenol (C6H6O). Măsurătorile au fost realizate în imediata apropiere a zonei în care s-a produs incendiul precum și în zona locuită din apropiere.

După prelucrarea datelor, a reieșit că valoarea înregistrată la indicatorul monoxid de carbon, în punctul din imediata apropiere a locului în care s-a produs incendiul, depășește cu puțin concentrația maximă admisibilă (s-a înregistrat valoarea 6,347 mg/mc, față de concentrația maximă admisibilă de 6,000 mg/mc). Concentrațiile celorlalți indicatori monitorizați s-au situat mult sub valorile admisibile”, a transmis miercuri Agenția pentru Protecția Mediului Buzău.

În zilele ce urmează, pe baza măsurătorilor efectuate de A.P.M., Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău va sancționa societatea unde a avut loc incendiul  însă nu înainte de stabiolirea de către pompieri a cauzelor incendiului .

Angajații ISU Buzău lucrează încă la lichidarea ultimelor focare de incendiu în curtea societății, înlăturând elementele metalice rezultate în urma focului pentru a stinge și ultimele porțiuni din spuma poliuretanică care mai arde mocnit. După stingerea tuturor focarelor va fi demarată o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la aprinderea focului.

Între timp societatea care depozita deșeurile tehnologice în curtea societății unde a avut loc incendiul a demarat propria anchetă pentru a evita pe viitor astfel de evenimente.

„ Focul a pornit pe platforma pentru depozitarea carcaselor de frigidere provenite din deșeu tehnologic, activitatea de depozitare desfășurându-se în deplină conformitate cu legislația în vigoare.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă apariția unor scântei mecanice izbucnite în timpul operării unui utilaj. Alături de investigația autorităților, am demarat și noi o anchetă internă pentru a înțelege cu exactitate contextul și cauzele producerii incidentului, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru a împiedica pe viitor astfel de situații.

La declanșarea incendiului, toate procedurile de siguranță au fost respectate în mod corespunzător și nicio persoană prezentă pe platformă nu a fost rănită. Ca urmare a incendiului, a fost afectată o cantitate de aproximativ 300 de tone de carcase de frigidere provenite din deșeu tehnologic, întinse pe o suprafață de 6000 de metri pătrați.

Suntem recunoscători echipelor de intervenție prezente la fața locului, care au acționat cu maximă promptitudine și responsabilitate pentru a stinge focul, cât și celor care s-au implicat și au oferit ajutorul în această situație. Vom face tot ceea ce este necesar a preveni pe viitor astfel de situații”, se arată în comunicatul remis miercuri de GreenWeee.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.