Cei zece pompieri veniți din Grecia unde au participat la stingerea incendiilor de vegetație au acordat primul ajutor la un accident rutier produs la ieșirea din Ciolpani. Fiind primii la fața locului pompierii buzoieni au blocat drumul și au acordat primul ajutor victimelor până la preluarea de către echipajele SMURD.

„Pentru noi a fi pompier nu este un job, ci un stil de viață.

Pe drumul spre casa, cei 10 pompieri buzoieni ce au acționat pe teritoriul Greciei, au dovedit încă o dată empatia față de semeni. Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal al I.S.U. Buzău, obosiți și nerăbdători să-și întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în fața lor. Fără a sta pe gânduri, aceștia au oprit, s-au dat jos și au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenție la care participă.

Imediat au amplasat microbuzul astfel încât sa blocheze sensul de mers pe care incidentul s-a petrecut, pentru a se proteja de alți participanți la trafic. Ulterior au verificat zona, si au început evaluarea victimei, un motoclist ce a întrat în impact cu un alt autoturism, în urma caruia s-a ales cu multiple trautisme la nivelul membrelor. Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, pastrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanței S.M.U.R.D. a ISU Prahova.

Noi, pompierii, suntem permanent într-o misiune nobilă, oriunde ne aflăm: salvarea celor aflați în nevoie!”, au transmis reprezentanții ISU.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.