POVESTEA FRUMOASĂ A EUROPENELOR S-A TERMINAT

0
137

 

 • Hai să lămurim problema orei de disputare: există un program făcut de UEFA înaintea disputării acestui turneu final, iar poza o vedeți un pic mai jos. E adevărat că ar fi fost câștigătoarea grupei C, echipa noastră la finalul celor trei etape, cea care apare drept programată să joace semifinala nr. 2, cea de la Reggio Emilia de la ora 21 (locală), dar tot la fel de adevărat este că forul european a anunțat încă din prima zi de disputare că programul semifinalelor nu este definitiv și că totul va fi bătut în cuie abia după fluierul final al celor două meciuri din ultima zi a grupelor. Adică meciul nostru contra Franței și cel de la San Marino dintre Anglia și Croația. Pentru că ei voiau să dea în prime-time, adică la ora 21, meciul cel mai atractiv pentru oamenii ce vor sta în fața televizoarelor pe tot continentul. Deci era 99% sigur pentru oricine că dacă noi ne vom califica vom prinde locul din prima semifinală, indiferent dacă am fi reușit să-I trimitem acasă pe francezi sau dacă ne-am fi calificat braț la braț. E clar că un meci Spania – Franța sau Italia – Germania ar fi fost alese cu ochii închiși ca fiind meciurile de la ora 21, pe răcoare. Nu suntem un magnet, încă, pentru oamenii ce aleg să vadă meciurile din fotoliile comode de acasă. Deci “privilegiul” de a juca pe caniculă ne revine de drept, așa cum s-a întâmplat și-n grupe, două meciuri din trei, iar francezii, nemții și italienii au jucat doar de la ora 21. Subiect închis.
 • Ai noștri ies la 16,45 să inspecteze terenul în aceeași pantaloni de culoarea vaniliei și cu cămășile albe, office. Pe site-ul oficial, UEFA îi compară cu o echipă englezească de cricket de la sfârșitul secolului XIX.
 • Cred că imnul nostru este cântat de cel puțin 20 de mii de conaționali (Sau exagerez?)! Doar aici, în Peninsulă, sau în Spania s-ar putea întâmpla așa ceva, românii stabiliți aici s-au mobilizat exemplar pe rețelele de socializare, iar cozile de la casele de bilete din ultimele două zile sunt martorii afirmațiilor mele.
 • Cred că sunt și acum ceva în jur de 36-37 de grade în aer, curg apele de pe oamenii din tribune, mi-e groază la ceea ce se întâmplă pe gazon. Iar la ora prînzului, în centrul orașului, termometrul oficial al Forțelor Armate Italiene arată 41 de grade Celsius!!!
 • Antrenorul Ștefan Kuntz a trimis în teren o echipă formată din 11 jucători care joacă la 11 echipe diferite. Dar vorbim de “Manschaft”, o trupă teribilă, care a pierdut doar trei meciuri în ultimii 7 (șapte) ani și care în preliminarii (și acest turneu final) este posesoarea celui mai productiv atac!
 • E 1-0 pentru nemți și am deja doi vinovați pe lista mea… Offff! Ratare de jucător slab, slab rău de tot a vopsitului Denis Man, apoi contraatacul nu poate fi oprit nici de Cristi Manea care încearcă să-l tragă de tricou pe Amiri, dar n-o face foarte convins…
 • Faaaauuuult!!! Clar, cel puțin pentru noi, cei de la masa presei! Se verifică cu VAR-ul și se confirmă, Hagi a fost faultat clar, iar fundașul neamț (Baumgartl) vede și galben. De parcă nu avea culoarea asta în ochi indiferent în ce direcție ar privi…
 • Școală de contraatac!!! ȘCOALĂ! Hagi – Ivan – Pușcaș, iar ultimul bagă cornul în ea și conducem 2-1 la pauză. Doamne, Dumnezeule!!! Pentru că în prelungiri același Pușcaș, tot cu capul, îi dă ocazia portarului advers să se remarce cu un reflex incredibil pentru a evita un 3-1 pentru noi și un hattrick al atacantului venit de la Palermo!
 • Continui tradiția de la celelalte meciuri și vă spun că sunt dezamăgit de lipsa de forță a lui Man, dar și de cele câteva erori ale lui Tudor Băluță. Poate și-or reveni! Avem nevoie într-a doua de 11 jucători, de 11 războinici.
 • Doar cinci minute trec până facem o eroare de copii de 13 ani, vai de lume, Ianis!!! Îl trage de tricou la marginea careului pe Dahoud și penalty pentru Germania. Egalare la 2, deși Ionut Radu (ca și omologul său în prima parte) a reușit să intuiască colțul execuției, ba chiar s-o și devieze un pic…
 • Nu înțeleg schimbarea rapidă a lui Ivan, dar poate că d-aia nici nu sunt eu antrenor al Naționalei pensionarilor din Dorobanți II… Florinel Coman e om de execuție, nu e un jucător constant bun, pe care să te bazezi minut cu minut, părerea mea. Cele câteva acțiuni irosite cu nonșalanță mă enervează tare de tot și nu am nici o băutură energizantă alături, îmi tremura mâinile ca dracu’… Parkinsonul mamii lui să fie!
 • Vorbeam în pauză cu câțiva amici într-un live pe un grup doar al nostru, Denis Man nu are forță în picioare, în corp, nu poate duce un duel fizic cu niciun jucător din defensiva nemților, așa cum n-a reușit-o nici cu croații și nici cu englezii. În schimb pe bancă il avem pe Vlad Dragomir, un copil școlit la Arsenal și care în ultimul an a fost împrumutat la Perugia în Serie B antrenat de Nesta, fundașul de fier al lui Lazio și Milan. Are niște coapse cât am eu fundul! Asta înseamnă să faci junioratul afară, pui mușchi pe tine în mod controlat și exact acolo unde ai nevoie. La fel George Pușcaș sau Adrian Petre, ați văzut?
 • Ce naiba să mai zic? M-am blocat de tot cu aceste ultime două goluri ale nemților, care vin totuși după 3-4 ratări uriașe ale lor. Au făcut elevii lui Kuntz o repriza secundă fantastică, iar Mirel Rădoi cred c-a greșit toate schimbările, dar e fotbal, se mai întâmplă. Când a făcut-o bine, l-am lăudat, acum însă… Am pățit-o și noi acum exact cum reușisem să doborâm dragonii Angliei, cu două goluri în ultimele minute de joc…
 • Capul sus, băieți! Noi, suporterii, jos pălăria pentru tot ce ne-a oferit această echipă într-o vară de vis!

 

Corespondență din Bologna de la Vali MOCANU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.