Cel mai recent film al lui Catalin Saizescu, „Scurtcircuit”, care a intrat in cinematografe din 23 februarie ajunge și la Buzău. Duminica, 25 februarie, echipa filmului va fi prezenta intr-un spectacol de gala, la Happy Cinema din Buzau, incepand cu ora 18.00. Profitul din biletele vandute in cinematografe va merge catre achizitionarea de incubatoare pentru copiii nascuti prematur. Campania sociala este sustinuta si de Nadia Comaneci.

La evenimentul de la Buzău, vor fi prezenți duminică Georgiana si Catalin Saizescu, Magda Catone, Andras Demeter, Dalia Pusca si Nicodim Ungureanu.

Pentru realizarea sa de exceptie, filmul a primit „The Outstanding Artistic Achievement”, in cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A, extrem de important. De altfel, a fost si primul film romanesc din toate timpurile selectat in competitia oficiala a acestui festival.
”Scurtcircuit” e o producţie inspirată din tragicul eveniment din august 2010, când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie al maternităţii Giuleşti. Pelicula a fost premiată la Festivalul de Film de la Shanghai şi spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei.
Poate fi considerat şi un film manifest, din care toţi ar trebui să tragem învăţăminte din acea tragedie, dar şi celelalte care au urmat. Filmul a fost realizat pe baza unei documentări în detaliu, care a cuprins studiul dosarelor procuraturii, toate articolele de presă şi declaraţiile martorilor oculari.
„Mă bucur să vă spun că filmul a fost bine primit în alte culturi, total diferite de ale noastre, poate cu aceleaşi probleme, aceleaşi accidente, aceiaşi lipsă de responsabilitate, pentru că până la urmă este vorba de a regăsi ideea de responsabilitate. Cam asta mi-am propus cu filmul, în încercarea de a trece de la un Scurtcircuit malefic, la unul benefic. Un soi de resatare a mentalităţilor, în încercarea de a nu mai da vina pe alţii şi de a ne asuma anumite probleme. Catastrofa din anul 2010 de la Maternitatea Giuleşti pe noi ne-a afectat direct, în ideea în care avem doi copii, de 9 şi 12 ani, care s-au născut în aceaşi maternitate. Odată ce s-a născut Maria, acum 12 ani, ne-am împrietenit cu obstreticianul în aşa fel încât ne-a devenit naşul copilului al doilea. Practic, am intrat în cercul medicilor de acolo, care ne-au fost şi ne sunt apropiaţi şi astfel am ajuns puţin mai mult în detaliu la subiect”, a spus regizorul Cătălin Saizescu publicului din Focşani, notează Adevărul.

Iată unde va mai ajunge echipa ce a contribuit la realizarea acestui film:

28 FEBRUARIE – BRUXELLES – PARLAMENTUL EUROPEAN
2 MARTIE – LISABONA
3 MARTIE – CINEMAONE BRASOV
6 MARTIE – TARGOVISTE
7 MARTIE – RAMNICU VALCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.