Constantin DUMITRU

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă că va face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului județului Buzău, Gabriel Baltă, și a primarului comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru. Supărarea liderului democrat-liberal vine după ce 6 aleși de pe listele PDL în Consiliul Local Mărăcineni nu au putut fi schimbați din funcție după ce partidul le-a retras sprijinul politic.
În replică, primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a declarat pentru „Observatorul Buzoian” că nu se teme de eventualele repercusiuni și că deputatul PDL este liber să facă ce dorește.
„Din punctul meu de vedere, domnul Preda poate face ce vrea. Eu am inițiat proiectul de hotărâre și fiecare ședință de Consiliu Local la Mărăcineni debutează cu acel proiect de hotărâre. Acum, dacă consilierii nu vor să ia act de acest proiect pentru că nu mai fac parte din acel partid și nici ceilalți aleși nu iau act de acel proiect nu poate primarul să îi oblige. Din punctul meu de vedere nu mă consider vinovat”, a declarat primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.
La rândul său, Prefectura Buzău a înaintat la data de 3 octombrie o adresă către Primăria Mărăcineni prin care se cere să se comunice la județ dacă s-a întocmit referatul constatator și proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a mandatelor celor 6 consilieri locali PDL înainte de termen, cerere la care nu s-a primit încă răspuns, termenul de soluționare fiind de 30 de zile.
„AM făcut o cerere către primarul și secretarul Mărăcineni la care așteptăm încă răspuns. Nici prefectul și nici primarul nu pot lua act de retragerea sprijinului politic al unui partid față de consilierii săi așa că plângerea penală este neîntemeiată. Dacă Consiliul Local al comunei Mărăcineni nu ia act de retragerea sprijinului politic al celor 6 consilieri singura cale de schimbare a acestora din funcție este acționarea în instanță cu obligația de a face”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Sorin Gheorghe.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.