Se fac ultimele pregătiri pentru ca azilul din localitatea Vintilă Vodă să-și deschidă porțile, la 1 iulie, așa cum au promit autoritățile.

Clădirea în care va funcționa azilul a fost pregătită ca la carte, camerele au fost aranjate, astfel încât bătrânii care vor fi cazați aici să se simtă cât mai bine.

Autoritățile locale sunt cele care s-au preocupat ca fostul spital de la Vintilă Vodă, desființat în urmă cu câteva luni la ordinul Ministerului Sănătății, să poată funcționa cu o altă destinație iar cei 33 de angajați ai unității medicale să nu rămână pe drumuri. A fost destul de greu, spune primarul localității, Constantin Petcu, însă până la urmă, s-a reușit amenajarea fostului spital care de la 1 iulie va funcționa ca azil de bătrâni. Investiția în această locație se ridică la 1, 7 miliarde de lei vechi.

Aşezămîntul are o capacitate de 47 de locuri, iar cereri sunt pentru mai puţin de jumătate din capacitate. Cu siguranță însă, în scurt timp, solicitările vor depăși capacitatea unității, având în vedere că în județul Buzău există un deficit de astfel de așezăminte.

Cheltuielile cu cazarea, hrana şi îngrijirea bătrânilor vor fi decontate în mare de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De altfel, chiar în urmă cu două săptămîni, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu a vizitat aşezământul şi a dat asigurări că Guvernul va sprijini financiar activitatea azilului. Beneficiarii vor avea la rândul lor o contribuţie financiară, dar sumele sunt mai mult decît acceptabile, după cum susțin autoritățile locale.

 

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.