Amânarea cu o săptămână a debutului noului an școlar pică cum nu se poate mai bine atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. Elevii se bucură, pe de o parte, că mai pot sta acasă încă o săptămână dar s-au intristat la aflarea veștii că vacanța de primăvară va fi redusă. De cealaltă parte, conducerea învățământului buzoian consideră măsura luată de guvernanți cum nu se poate mai potrivită având în vedere că multe din școlile din județ nu sunt complet pregătite pentru a-și deschide porțile.
„Această perioadă este binevenită pentru pregătirile legate de clasa pregătitoare, mai ales în ce privește achiziționarea mobilierului. Deși a fost contractat în termen el nu a fost livrat în totalitate de firmele producătoare. Așteptăm în aceste zile o livrare masivă astfel încât pe data de 17 septembrie să avem mobilier în toate clasele pregătitoare”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Probleme sunt însă și la alte capitole. După o vacanţă lungă pe care au avut-o în această vară, multe şcoli nu sunt încă pregătite să-şi primească elevii aşa cum trebuie. Se întâmplă mai ales în unele unităţi de la ţară, unde lucrările de igienizare şi reparațiile necesare sunt întîrziate, în mare parte şi din lipsa banilor.
Inspectorii sanitari au demarat în această săptămână verificări în toate unităţile de învăţămînt din judeţ. Direcţia de Sănătate Publică vrea să vadă care sunt condiţiile igienico-sanitare din şcoli, dar şi cum vor fi depozitate produsele din cadrul programului laptele şi cornul.
Conducerea ISJ Buzău speră ca toate probleme să fie rezolvate în timpul rămas pănă la începerea școlilor. Și dacă în general dascălii stiu ce au de făcut mai există încă personal neinstruit tot din rândul celor care ar trebui să se ocupe de cei mai mici dintre școlari.
„În aceste zile se desfășoară formările cadrelor didactice ce se vor ocupa de clasa pregătitoare. S-a încheiat prima serie săptămâna trecută la care au participat 118 cadre didactice și a început cea de-a doua serie ce cuprinde peste 100 de dascăli astfel încât, până la debutul școlilor să fie instruiți toți învățătorii ce vor preda la clasa pregătitoare”, a declarat Dumitru Ene, inspectorul șef al ISJ Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.